miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiSenatorul Florin Cîțu cere sanționarea senatorului Daniel Zamfir

Senatorul Florin Cîțu cere sanționarea senatorului Daniel Zamfir

Senatorul Florin Cîţu a fost trimis, la Comisia juridică pentru raport, solicitarea pe care a adresat-o Biroului permanent privind sancţionarea senatorului Daniel Zamfir pentru încălcarea regulamentului forului legislativ. 

„Senatorul inginer Zamfir a făcut cerere în numele Comisiei de buget-finanţe, deşi nu este membru al acestei comisii, iar cererea mea de sancţionare a senatorului l-a enervat pe acesta şi a început să atace, să-mi adreseze iarăşi tot felul de acuzaţii. Preşedintele Biroului permanent nu l-a oprit, a trebuit să intervin să-i spun să-şi exercite atribuţiile de preşedinte. Până la urmă, le-am cerut să nu se facă nicio audiere până nu este rezolvat acest conflict, să vedem dacă senatorul Zamfir a folosit, a încălcat Regulamentul Senatului şi numai după aceea să aibă loc alte audieri”, a precizat Cîţu, după şedinţa Biroului permanent. 

Potrivit lui Cîțu, Zamfir şi-ar fi încălcat atribuţiile prin faptul că a trimis o scrisoare de invitaţie Băncii Centrale în numele a două comisii, în condiţiile în care senatorul ALDE nu este membru al Comisiei buget-finanţe. 

„Cea mai evidentă este că a trimis o scrisoare de invitaţie Băncii Centrale în numele a două comisii, iar domnia sa nu este membrul Comisiei buget-finanţe. Asta ar fi prima. A doua – a început o anchetă fără să aibă aprobarea Biroului permanent. Comisiile de anchetă se fac ori după ce o treime dintre senatori au semnat sau după ce este aprobată în Biroul permanent. Niciuna dintre aceste condiţii nu a fost îndeplinită”, a mai spus senatorul liberal.

Daniel Zamfir nu are nicio calificare să facă astfel de anchete, este de părere Cîțu.

„Eu nu am auzit în alte ţări să se întâmple aşa ceva, sunt comisii de specialitate, domnia sa nu are nicio specializare şi deja a şi dat sentinţe. A făcut anchete, a dat sentinţe, iar pentru asta trebuie să fie sancţionat. Dacă inginerul Zamfir îi cere guvernatorului să respecte Regulamentul Senatului, foarte bine, dar atunci şi inginerul Zamfir trebuie să respecte Regulamentul Senatului, pentru că este senator”, a afirmat Florin Cîţu. 

El a mai solicitat Biroului permanent să-i ceară explicaţii domnului senator Zamfir, în cadrul următoarei şedinţe, cu privire la această încălcare.

„Solicit Biroului permanent să-i ceară explicaţii domnului senator Zamfir pentru încălcarea flagrantă a Regulamentului Senatului. Deşi este preşedintele Comisiei economice, domnul Daniel Zamfir solicită, în numele Comisiei de buget-finanţe din Senatul României, audierea domnului Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Reamintim că domnul senator Zamfir nu reprezintă Comisia de buget din Senatul României. Mai mult, domnul Zamfir nu a supus această propunere nici măcar Biroului Comisiei economice”, mai cere Cîţu în solicitarea sa.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate