luni, mai 23, 2022
AcasăAgenda ZileiSenatul își apără potențialii penali. Azi a dovedit-o din nou

Senatul își apără potențialii penali. Azi a dovedit-o din nou

Senatul își apără potențialii penali, după ce a respins, în plen, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

Acesta era cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual într-un dosar legat de modul în care a angajat o consilieră în perioada mandatului.

Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 30 de senatori, 82 au votat împotrivă şi patru s-au abţinut.

„Senatul hotărăşte să nu ceară urmărirea penală a domnului senator Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018 pentru faptele care fac obiectul Dosarului 344/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie, DNA, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie”, se arată în documentul adoptat.

„Dumneavoastră ne solicitaţi să fim o curte de judecată în privinţa unui membru al Senatului, Florian Bodog, şi astfel să împiedicăm sau să întârziem, dar să împiedicăm astăzi începerea unor acte prealabile de urmărire penală. PNL nu va susţine. Va vota deschis pentru ca un coleg senator (…) să poată să ajungă în faţa organelor de urmărire penală, să-şi facă dovada propriilor apărări aşa cum şi le-a făcut şi aici în plenul Senatului”, a spus senatorul liberal Iulia Scântei.

De asemenea, și senatorul Florina Presadă a explicat votul USR pentru încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog.

„Nu cred că este rolul nostru să oprim din a-şi face treaba organele judiciare. Nu pot să pot să nu remarc că afirmaţia domnului Bodog cum că nu a făcut niciodată nimic greşit şi că este un om integru este contrazisă de faptul că i s-a retras titlul de doctor recent, în urma constatării unui plagiat, în ceea ce-i priveşte teza de doctorat. Aşa că nu ştim câtă credibilitate au aceste afirmaţii venite din partea domnului Bodog. Legea trebuie să poată să-şi continue calea”, a declarat senatorul USR.

Pe de altă parte, senatorii social-democrați au ținut cu dinții de colegul lor, mai ales că unii dintre ei sunt și ei în vizorul legii, dar nu pot fi atinși din cauza imunității parlamentare. 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate