sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAdministrație publicăSindicaliștii Metrorex au dat peste cap tot traficul din București, ca șantaj,...

Sindicaliștii Metrorex au dat peste cap tot traficul din București, ca șantaj, pentru decizia de închidere a tuturor magazinelor de la metrou

Sindicaliștii Metrorex au dat peste cap tot traficul din București, ca șantaj, pentru decizia de închiderea tuturor magazinelor de la metrou, dar am mascat așa zisa mișcare într-o grevă spontană pe motiv că nu și-au primit măririle de salarii promise. 

Astfel că, circulaţia trenurilor de metrou a fost perturbată vineri dimineaţa de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

„Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex.
Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”, semnalează reprezentanţii Metrorex.

Ei subliniază, că, din cauza acţiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se aflau pe calea de rulare, liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

„Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni. De asemenea asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă”, mai precizează reprezentanţii Metrorex.

Sindicaliștii Metrorex se țin de șantaj, iar STB și bucureștenii suportă consecințele

Societatea de Transport Bucureşti – STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule, vineri dimineaţa, în special pe liniile care funcţionează pe trasee care asigură transportul între staţiile de metrou, chemând la lucru chiar şi angajaţii de la domiciliu.

Măsura este determinată de greva spontană a sindicatului de la metrou care a blocat circulaţia trenurilor.

„Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a dispus vineri dimineaţa ca cei trei operatori care asigură transportul public să ia toate măsurile necesare pentru preluarea fluxurilor de călători prin transportul de suprafaţă, ca urmare a protestului spontan organizat de lucrătorii de la metroul bucureştean. Astfel, Societatea de Transport Bucureşti – STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule, în special pe liniile care funcţionează pe trasee care asigură transportul între staţiile de metrou, chemând la lucru chiar şi angajaţii de la domiciliu”, se precizează TPBI.

TPBI precizează, de asemenea, că monitorizează fluxurile de călători şi va dispune măsuri suplimentare, în funcţie de fluctuaţii.

STB precizează că se vor menţine în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf.

Suplimentar, STB SA va creşte capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor din linia 1 la Banu Manta.

Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 şi R439 pe calea de rulare a liniile de tramvai pentru a mări viteza de circulaţie şi implicit, capacitatea de transport.

„STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona staţiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, şi va suplimenta operativ cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor. Considerăm că este de datoria angajaţilor să vină în sprijinul cetăţenilor care utilizau în mod obişnuit metroul şi să asigure o alternativă de transport pe toată durata grevei”, subliniază STB.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate