sâmbătă, octombrie 8, 2022
AcasăAdministrație publicăSistemul RO-ALERT va anunța și fenomenele meteo extreme

Sistemul RO-ALERT va anunța și fenomenele meteo extreme

Prin sistemul RO-ALERT urmează să fie transmise avertizări şi pentru fenomenele meteo extreme, a anunțat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 


„RO-ALERT este un sistem nou implementat şi există foarte multe lucruri de perfectat legislativ. Avem o ordonanţă care este în curs de avizare şi care vine să faciliteze după asta emiterea unor proceduri suplimentare. Numai că noi n-am aşteptat legislaţia să fie emisă ca să funcţionăm cu el şi funcţionăm pe baza unor protocoale şi pe baza unor proceduri tranzitorii până apare această ordonanţă şi care ne va permite să facem şi mai multe în viitor”, a declarat Raed Arafat. 

Potrivit lui, DSU a stabilit cu cei de la ANM un număr de situaţii, precum vijeliile cu risc major de a se transforma într-un cod roşu, care sunt de cod portocaliu, dar pot să se transforme în cod roşu să fie transmise DSU apoi ei să trimită mesajul RO-ALERT în zona respectivă. Procedura va fi realizată până în data de 6 mai. 

Va fi instalată o legătură telefonică între dispeceratul de la Centrul naţional de prognoză meteo şi cel al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. 

„Acest hot-line înseamnă că telefonul nu poate fi ocupat cu nimic altceva. STS ne-a confirmat că poate fi instalat cel târziu mâine şi acest lucru înseamnă că vom putea să stabilim comunicarea de a transmite un mesaj foarte urgent între dispecerate pentru emiterea mesajului, dacă va fi cazul”, a mai spus Raed Arafat. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate