joi, decembrie 9, 2021
AcasăAgenda ZileiPNL, somație publică la Avocatul Poporului pentru OUG fiscală

PNL, somație publică la Avocatul Poporului pentru OUG fiscală

PNL adresează o somaţie publică Avocatului Poporului pentru a sesiza Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea OUG cu măsuri fiscal-bugetare adoptate vineri de Guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă.

Liberalii spun că aceste măsuri afectează libertatea economică şi produce prejudicii grave drepturilor românilor.  

„În ciuda tuturor avertismentelor din partea tuturor organizaţiilor de afaceri şi a specialiştilor în economie, guvernul Dragnea – Dăncilă a adoptat o OUG care va distruge economia României şi va lovi crunt în nivelul de trai al românilor. Românii trebuie să ştie că ordonanţa fiscală a Guvernului Dragnea – Dăncilă are un singur obiectiv, încasarea disperată a unor sume de bani la bugetul de stat prin introducerea de noi taxe şi impozite, împachetată într-o prezentare care manipulează grosolan opinia publică cu scopul de provoca ura românilor împotriva unor companii comerciale şi de a-şi ascunde propriile nerealizări ale promisiunilor electorale”, a anunțat PNL.

Liberalii acuză că OUG conţine un set de măsuri teroriste împotriva mediului de afaceri din România care va afecta grav viaţa românilor. 

„Ordonanţa Lăcomiei guvernului Dragnea – Dăncilă va provoca un tsunami fiscal şi economic în multe sectoare vitale pentru economia României. Cea mai dură măsură (…) pentru economia României este suprataxarea companiilor din energie cu 2% pe cifra de afaceri şi a celor din telecomunicaţii cu 3%, ceea ce va genera scumpiri în lanţ la facturile pentru utilităţi şi întreţinere şi la cumpărăturile de bunuri şi servicii plătite de toţi românii. Viaţa românilor va fi mult mai scumpă după adoptarea acestor măsuri”, afirmă Dancă. 

Potrivit lui, plafonarea preţurilor la gaze şi energie electrică este o himeră vândută populist românilor fără nicio legătură cu realitatea economică. „Limitarea preţului de vânzare a gazelor şi a energiei electrice este doar la producător şi nu va avea nici un impact la factura plătită de consumatori. Distribuitorii şi furnizorii de energie vor fi nevoiţi să-şi acopere noile costuri generate de suprataxarea cu 2% a cifrei de afaceri în facturile plătite de fiecare român”, spun liberalii. 

De asemenea, Dancă atrage atenţia că este falsă ipoteza potrivit prin „taxa pe lăcomie” vor fi plafonate ratele românilor la bancă. Acesta critică tăierea alocărilor bugetare pentru mierea de albine care trebuia dată copiilor preşcolari şi celor din ciclul primar de şcoală.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate