marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiSONDAJ: Școlile ar trebui redeschise pe 8 februarie, cred trei sferturi dintre...

SONDAJ: Școlile ar trebui redeschise pe 8 februarie, cred trei sferturi dintre români

Mai mult de trei sferturi dintre români cred că școlile ar trebui redeschise pe 8 februarie, se arată într-un sondaj realizat, la nivel național, de Grupul de studii socio comportamentale Avangarde.

77% dintre români sunt de părere că şcolile ar trebui redeschise pe 8 februarie, 16% că nu ar trebui redeschise, iar 7% nu ştiu sau nu au răspuns la întrebare.

Sondajul arată că 48% dintre români sunt îngrijoraţi de pandemia de COVID-19:

  • 27% – puţin îngrijoraţi,
  • 13% – deloc îngrijoraţi şi
  • 11% – foarte îngrijoraţi,
  • 1% nu ştiu sau nu au răspuns.

79% dintre respondenţi nu sunt de acord cu o nouă decizie de carantină totală, în timp ce 17% sunt de acord, iar 4% nu ştiu sau nu au răspuns.

Totodată, 35% dintre subiecţii cercetării au afirmat că se vor vaccina anti-COVID-19 cu siguranţă, 30% că nu se vor vaccina cu siguranţă, în timp ce 27% încă nu s-au decis. 8% nu ştiu sau nu au răspuns la această întrebare.

Mai mult de o treime (39%) dintre respondenţi au precizat că mai degrabă, din informaţiile pe care le au până acum, nu au încredere în eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19, 37% că au încredere, iar 24% nu ştiu sau nu au răspuns.

Sondajul mai arată că 73% dintre respondenţi consideră că România se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie greşită, 15% – într-o direcţie bună, iar 12% – nu ştiu sau nu au răspuns.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate