sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiSummit Biden-Putin: Democrația occidentală stă la aceeași masă, pentru câteva ore, cu...

Summit Biden-Putin: Democrația occidentală stă la aceeași masă, pentru câteva ore, cu Dictatura

La Geneva a început a doua rundă a summitului președinților Joe Biden și Vladimir Putin, cea în format extins, după finalizarea discuțiile în format restrâns care au durat aproape două ore.

Întâlnire celor doi președinți, american și rus, se desfăşoară într-o vilă pe malul lacului Geneva și a început cu o scurtă strângere de mână şi câteva remarci ale lui Putin şi Biden, dar şi ale gazdei summitului, preşedintele elveţian Guy Parmelin, care le-a urat celor doi lideri discuţii productive în ceea ce el a numit ”oraşul păcii”.

”Ştiu că aţi făcut un drum lung, multă muncă. Totuşi, multe chestiuni care necesită discuţii la nivel înalt s-au acumulat în relaţiile ruso-americane”, a remarcat preşedintele rus, citat de Agerpres.

”Cred că este întotdeauna mai bine să ne întâlnim faţă în faţă”, a apreciat la rândul său preşedintele american.

Potrivit agenției de presă TASS, la întâlnirea în format de la Geneva, din partea delegației ruse participă, alături de președintele Vadimir Putin, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, adjunctul acestuia, Serghei Rybakov, purtătorul de cuvânt al președinției, Dmitri Peskov, asistentul președintelui pentru politica externă, Yuri Ushakov și șeful Statului Major, Valeri Gherasimov. În plus, au mai fost invitați la summit, pentru a discuta probleme regionale, privind Ukraina și Siria, Dmitri Kozak – adjunct al șefului Statului Major al Kremlinului, și Alexander Lavrentyev – reprezentantul special al președinției ruse pentru Siria – informează agenția rusă de știri.

Potrivit CNN, delegația SUA include, alături de președintele Joe Biden, pe secretarul de stat Antony Blinken, consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, directorul principal al Consiliului Național de Securitate pentru Rusia, Eric Green și subsecretarul de stat pentru afaceri politice, Victoria Nuland.

Participă, de asemenea, la summit, ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoly Antonov și ambasadorul american în Rusia, John Sullivan.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate