miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAdministrație publicăTăierile de investiţii anunţate de Firea sunt insuficiente. Falimentul e iminent

Tăierile de investiţii anunţate de Firea sunt insuficiente. Falimentul e iminent

Tăierile de investiţii anunţate de primarul Gabriela Firea sunt insuficiente şi încă lipsesc două miliarde şi jumătate la Primăria Capitalei, a declarat  deputatul Nicuşor Dan.

„Datele financiare ale Primăriei Capitalei la jumătatea anului confirmă faptul că va avea venituri de 4 miliarde de lei, față de cele 7 miliarde prognozate la începutul anului. Anunțul tăierii a jumătate de miliard lei cheltuieli lasă neacoperite 2 miliarde și jumătate lei. Riscul incapacității de plată este la fel de mare ca cel anunțat. Voi demonta minciuna primarului Firea că problemele financiare vin din transferul de la bugetul de stat a cotei din impozitul pe venit. Problemele financiare vin din neîncasarea veniturilor proprii, supraevaluate de zeci de ori la începutul anului”, a spus Nicușor Dan.

„Bucureştiul ar fi trebuit să încaseze de la bugetul de stat, din cotele defalcate de venit, aproape un miliard şi jumătate şi a încasat doar cu aproape 100 de milioane de lei mai puţin. Problema este cât ar fi trebuit să încaseze Bucureştiul ca venituri proprii, aproape un miliard şi jumătate de lei şi ei au încasat aproape 250 de milioane de lei, adică de şase ori mai puţin decât anticipaseră”, a mai spus Nicuşor Dan.

Tăierile de investiţii anunţate de Firea sunt insuficiente

Potrivit lui, dacă într-o companie privată un director ar fi estimat nişte încasări, iar realitatea ar fi arătat cifre cu mult mai mici, acel director ar fi zburat din funcţie.

„Concluzia: dacă în cinci luni am încasat 250 de milioane de lei, cu regula de trei simplă, până la sfârşitul anului 2019 vom încasa doar 4 miliarde de lei, prin urmare lipsesc 3 miliarde de lei. Gabriela Firea a spus că se vor tăia 600 de milioane de lei de la investiţii. Prima problemă şi cea mai mare este că cele 600 de milioane de lei nu sunt 3 miliarde. A doua problemă este că din cele 600 de milioane, jumătate sunt tăieri fictive, este vorba de o tăiere fictivă a subvenţiei la RADET, la încălzire termică. În rest, celelalte cheltuieli – se taie de la grădiniţe, erau nişte proiecte de grădiniţe noi, de la piste de biciclete, de la mediu”, a afirmat Nicuşor Dan.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate