marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiTăriceanu, care nu știe cât costă un bilet de autobuz, vrea transport...

Tăriceanu, care nu știe cât costă un bilet de autobuz, vrea transport gratuit în București

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care nu știe cât costă un bilet de autobuz, vrea transport gratuit în București. Asta în cazul în care liderul ALDE va ajunge primar general al Capitalei. 

Prin transportul în comun gratuit, care este deja supraaglomerat, Tăriceanu spune că vrea să-i încurajeze bucureştenii să folosească autobuzele, tramvaiele, troleibuzele și metroul.

„Dacă vrem să decongestionăm traficul în Bucureşti şi să folosim transportul public la maximum, atunci, una dintre ideile mele, care poate părea populistă la prima vedere, dar este o idee fundamentală, este să mergem către transportul public gratuit. În acest fel vom stimula oamenii să îşi lase maşinile în parcare şi să folosească transportul public, nu numai categoriile defavorizate”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu la Digi 24.

Tăriceanu nu știe cât costă un bilet de autobuz

Liderul ALDE nu știe cât costă un bilet de autobuz, dar are pretenția să fie primar în Capitală. Acesta a fost întrebat cât costă un bilet de autobuz și a răspuns sigur pe el: „Da, sigur să ştiu! Depinde de distanţa pe care mergi. Trei lei!”.

Realitatea în contrazice pe Tăriceanu pentru că în cazul STB o călătorie costă 1,3 lei, iar la metrou, cea mai ieftină cartelă este cea de două călătorii care costă 5 lei.

Liderul ALDE s-a băgat și în discuții mai complicate, astfel că, acesta a vorbit despre  descentralizarea sistemulului de încălzire şi acordarea de subvenţii pentru centrale de apartament.

„Sistemul centralizat este depăşit tehnic, depăşit ca şi concepţie. În mod normal trebuie să asiguri autonomia fiecărei unităţi locative. Cred că acesta este soluţia nu numai cea mai eficientă ci şi rapidă pentru a rezolva problema. În loc să dăm bani pentru retehnologizarea centralelor RADET care sunt complet depăşite, putem să dăm această subvenţie individual pentru fiecare unitate locativă”, a mai spus Tăriceanu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate