marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiCălin Popescu-Tăriceanu va fi candidat la Primăria București

Călin Popescu-Tăriceanu va fi candidat la Primăria București

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu va fi candidat la Primăria București, afirmând că experienţa ca premier şi preşedinte al Senatului îi sunt utile în acest sens.

„Experienţa pe care am acumulat-o ca prim-ministru, politic vorbind, şi ca preşedinte al Senatului sunt extrem de utile pentru a clădi o strategie şi o viziune pentru oraşul Bucureşti”, a declarat Tăriceanu.

Potrivit lui, în Capitală nu există nici un candidat liberal şi îşi doreşte, în calitate de candidat cu acest profil, voturi de la toţi bucureştenii.

„Nicuşor Dan, care participă la cursa pentru Primăria oraşului Bucureşti, n-are un profil liberal. Faptul că este susţinut de PNL e cu totul altceva, ca să nu mai vorbesc de faptul că planează semne serioase de întrebare asupra profilului liberal al PNL, dacă mai este PNL partid liberal sau nu. Eu spun că nu. Celălalt candidat important este Gabriela Firea, social-democrat. Bucureştiul, de 30 de ani, are un electorat liberal şi eu cred că acest electorat liberal are nevoie de o reprezentare pe măsură, adică un candidat cu adevărat liberal. Sunt de 30 de ani liberal şi cred că, în momentul de faţă, având în vedere că trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, o perioadă grea, sigur, generată de epidemia de coronavirus, nu este timp de experimente. Este nevoie de oameni cu experienţă, de oameni cu greutate”, a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu, candidat la Primăria București, cu „viziune liberală”

Acesta este de părere că viziunea sa liberală presupune accent pe iniţiativa particulară, individuală şi o descentralizare a sectoarelor.

„Mă consider în situaţia de a avea o anumită responsabilitate şi o obligaţie, nu numai faţă de electoratul liberal, dar şi faţă de colegii mei din partid. (…) Nu este firesc ca într-o bătălie generalul să stea numai la birou în localul de stat major. El trebuie să fie alături de soldaţi, pe câmpul de bătălie. Acesta este şi un îndemn foarte serios la luptă, la competiţie pentru toate organizaţiile ALDE. Aşa cum ştiţi, am hotărât să dăm autonomie de decizie organizaţiilor noastre în privinţa participării la alegerile locale. Am agreat un acord politic cu PSD, în baza acestui acord politic un număr de 10 – 12 organizaţii vor merge pe liste comune, dar, în acelaşi timp, trei sferturi din organizaţii au hotărât să meargă pe liste individuale. Şi eu cred că e foarte bine, pentru că nu numai în Bucureşti ne adresăm din perspectiva liberală, dar şi în ţară”, a mai spus Călin-Popescu Tăriceanu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate