vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiTăriceanu: Trebuie oprită această paranoia a COVID-ului

Tăriceanu: Trebuie oprită această paranoia a COVID-ului

Trebuie oprită această paranoia a COVID-ului pentru a asigura condiţii de îngrijire medicală cât mai bună pentru toţi cei care au nevoie, este de părere preşedintele ALDE România, Călin Popescu-Tăriceanu.

Potrivit lui, în perioada stării de urgenţă s-a înregistrat un număr mare de decese în rândul bolnavilor non-COVID, care au fost externaţi din spitale pentru a face loc patologiei COVID-19.

„În plan medical-sanitar s-au luat hotărâri privitoare la desemnarea unor spitale aşa numite suport COVID, care au dat afară toţi bolnavii pe care îi aveau în îngrijire, ca să primească bolnavi COVID. Spitalele sunt într-o proporţie extrem de mare goale, pentru că nu au fost bolnavi pe care să îi îngrijească. În schimb, bolnavi de boli grave cronice, de cancer, boli renale, cardio-vasculare, renale, diabet, au murit pe capete. Am rămas foarte şocat când am văzut mărturia preşedintelui Colegiului Medicilor pe ţară, care spunea cât de mulţi oameni au murit de alte boli decât cele de COVID. Noi am încercat să facem un bine pentru a-i trata pe cei cu COVID, dar în schimb au fost neglijaţi complet ceilalţi bolnavi. Nu a fost prima mărturie în acest sens”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta consideră că s-a făcut o greşeală uriaşă.

„Focalizarea exclusivă pe COVID a neglijat pe ceilalţi bolnavi şi asta este o crimă. Dreptul la sănătate este înscris în Constituţie. Prin urmare, trebuie oprită această nebunie şi această paranoia a COVID-ului pentru a asigura condiţii de îngrijire medicală cât mai bună pentru toţi cei care au nevoie. E o crimă uriaşă, şi eu cred că va veni momentul în care unii care au luat această decizie vor trebui să dea socoteală”, a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu crede că e prea multă paranoia din cauza COVID-19

Tăriceanu a susţinut că măştile necesare populaţiei în această perioadă şi care ar fi trebuit puse gratuit la dispoziţia categoriilor defavorizate vor sosi după ce se încheie complet cu epidemia de COVID-19.

„A fost o licitaţie la Guvern pentru achiziţia de măşti, licitaţia s-a anulat şi s-a organizat a doua licitaţie. Cel mai probabil că măştile vor veni în România după ce se încheie complet cu epidemia de COVID. Dar sigur că sunt nişte firme care profită din chestia asta, care-şi umplu buzunarele cu bani şi care sunt clienţii PNL-ului”, a spus Tăriceanu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate