marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiTătaru: Elevii care au acasă persoane cu comorbidităţi sau vârstnice pot face...

Tătaru: Elevii care au acasă persoane cu comorbidităţi sau vârstnice pot face cursuri online

Elevii care au acasă persoane cu comorbidităţi sau vârstnice pot face cursuri online, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

„Există această variantă în care se poate face învăţământ online, în condiţiile în care are acasă persoane cu comorbidităţi sau persoane vârstnice cu care stă”, a spus ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui, triajul epidemiologic nu intră în atribuția profesorului.

„Este triajul observaţional pe care îl face profesorul, nu putem erija nici părintele, nici profesorul în cadru medical, există cadru medical care va fi în şcoală şi care va iniţia împreună cu DSP-ul o anchetă epidemiologică în condiţiile în care avem suspiciune de prezenţă SARS-CoV2”, a spus ministrul.

Acesta este de părere că elevul care prezintă simptomatologie specifică infectării va fi condus în izolator de personalul didactic şi va fi anunţat părintele.

„El va fi însoţit de personalul didactic, ajunge în acea cameră, este anunţat părintele, vine părintele. Doar în cazul în care avem urgenţă imediată va fi solicitat 112 şi va merge la unitatea medicală. Împreună cu acel părinte şi medicul din unitatea şcolară se vor face evaluări şi vor merge pentru consulturi suplimentare în unităţile medicale”, a mai spus Tătaru.

Școala se închide la 3 cazuri de infectare

Mai mult, o unitate de învăţământ se poate închide dacă există trei cazuri de infecţie cu noul coronavirus în clase diferite.

„Când avem trei cazuri în trei clase diferite, acea şcoală se închide şi copiii şi profesori intră în izolare pentru două săptămâni, urmând anchetele epidemiologice să determine cei care au fost contacţi direcţi, urmând ca aceştia la fel să dezvolte o anchetă epidemiologică, în condiţiile în care sunt pozitivi”, a spus ministrul Sănătăţii.

Confirm acestuia, părintele care are un copil bolnav trebuie să îl ţină acasă, să ia legătura cu medicul de familie şi să anunţe şcoala.

„Părintele care are un copil bolnav acasă îl va ţine acasă, va lua legătura cu medicul de familie anunţând şcoala că acel copil este bolnav şi luând măsurile în consecinţă împreună cu medicul de familie, precizând dacă este un tratament care poate fi luat acasă sau dacă se înscrie într-o definiţie de caz şi trebuie evaluări suplimentare, precum şi o anchetă epidemiologică”, a explicat Tătaru.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate