vineri, mai 27, 2022
AcasăAgenda ZileiTel Drum a pierdut procesul pentru Insula Belina

Tel Drum a pierdut procesul pentru Insula Belina

Tel Drum a pierdut procesul pentru Insula Belina, după ce, anul trecut, a dat în judecată administraţia judeţeană Teleroman, potrivit Digi 24.  

Atunci, Tel Drum cerea suspendarea hotărârii prin care Consiliul ceda statului, prin Apele Române, dreptul de proprietate asupra Insulei Belina, având în vedere că are un contract valabil încă doi ani, încheiat cu administraţia judeţeană, asupra terenului.

Decizia de astăzi aparține Tribunalul Teleorman şi nu este definitivă. La sfârșitul anului 2018, prin hotărâre a Consiliului Județean Teleorman, Insula Belina și Brațul Pavel au trecut din administrarea CJ Teleorman în cea a statului, prin Apele Române.

Insula Belina şi Braţul Pavel au fost administrate timp de cinci ani de către Consiliul Judeţean Teleorman, care îşi asumase că va construi acolo o zonă de agrement pentru populaţie.

Insula Belina, motiv de dispută aprigă

Cu toate acestea, după apariţia dosarului penal, instrumentat de DNA, CJ Teleorman a decis că nu mai are niciun motiv să păstreze rolul de administrator, cedând insula în data de 26 noiembrie 2018 Apelor Române. 

Insula Belina și Brațul Pavel au intrat în administrarea Consiliului Județean Teleorman, care le-a închiriat, la numai o zi după hotărârea de guvern semnată de Victor Ponta și asumată de Liviu Dragnea, companiei Tel Drum.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului premier Sevil Shhaideh, actual consilier al premierului Viorica Dăncilă, în dosarul „Belina”, în iunie 2018, fiind acuzată de abuz în serviciu comis în perioada în care a fost secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Tot în același dosar sunt judecate alte patru persoane, între care un director din MDRAP şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman Adrian Ionuţ Gâdea.

Pe de altă parte, în cazul ministrului Rovana Plumb, procurorii au solicitat încuviinţare pentru începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, cerere respinsă de către Parlament, astfel că s-a dispus clasarea dosarului. 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate