joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiTestele rapide de depistare a COVID-19, folosite de în spitale de mâine

Testele rapide de depistare a COVID-19, folosite de în spitale de mâine

Testele rapide de depistare a COVID-19 vor fi distribuite și folosite în unitățile de primiri urgențe de mâine, a anunțat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Aceste teste sunt pentru cei care prezintă simptomatologie. După cum am menţionat, un barometru foarte important este prezenţa şi formatarea unităţilor de primiri urgenţe. Aceste 43.000 de teste, în primă fază, vor fi distribuite unităţilor de primiri urgenţe, tocmai pentru a decolmata aceste unităţi de primiri urgenţe şi a avea un rezultat rapid pentru cei care se prezintă cu simptomatologie. În măsura în care îl depistăm în jumătate de oră să spunem că este SARS-CoV-2 pozitiv, atunci îl putem dirija către unităţile specializate”, a declarat Tătaru.

Testele rapide de depistare a COVID-19, distribuite în primele spitale

Dacă este SARS-CoV-2 negativ, pacientul poate fi dirijat cele care tratează patologia non-COVID.

„Avem în această săptămână, cred că pe 5, vor fi distribuite, pe 5 sau 6, vor fi distribuite în unităţile de primiri urgenţe, iar săptămâna următoare avem în evaluare şi achiziţionarea a încă un milion astfel de teste pentru a putea dirija. După cum ştiţi, la nivelul Comisiei Europene s-au achiziţionat şi se achiziţionează în continuare aceste teste pentru ţările membre în valoare de 100 milioane de euro”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Pe de altă parte, acesta a mai anunțat creşterea numărului de paturi în spitalele din judeţul Sibiu pentru pacienţii COVID-19, inclusiv la ATI.

„În acest moment, evaluarea s-a făcut atât a unităţilor medicale din judeţul Sibiu implicate în tratamentul infecţiei SARS-CoV-2, sunt 507 paturi, din care 21 de paturi sunt de Terapie Intensivă şi reevaluarea în vederea extinderii numărului de paturi. În acest moment, ca şi capacitate, putem extinde la 132 de paturi, din care încă 22 de paturi de Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean, din cele 507 transformate şi 10 paturi la Spitalul Militar, dar extensia nu o putem face la infinit”, a mai spus ministrul Sănătății.

Spitalul Militar şi cel Judeţean din municipiul Sibiu îşi vor dubla capacitatea de la ATI pentru pacienţii COVID-19.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate