marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiThe Epoch Times: Generalul Ion Mihai Pacepa a murit de COVID-19

The Epoch Times: Generalul Ion Mihai Pacepa a murit de COVID-19

Locotenentul general Ion Mihai Pacepa a ar fi murit de COVID-19, în dimineața zilei de 14 februarie 2021, potrivit publicației internaționale Epoch Times. Nu este prima dată când presa anunță moartea notoriului general român. Acesta este cunoscut pentru faptul că a fost omul de încredere a lui Nicolae Ceaușescu până la trădat.  

Pacepa s-a născut la București în 1928. A studiat chimia industrială la Universitatea Politehnica din București, dar înainte de absolvire a fost recrutat în agenția de poliție secretă a Republicii Socialiste România, Securitatea.

Ion Mihai Pacepa a murit, dar a trăit ca un adevărat spion

A fost inițial repartizat în departamentul de contrasabotaj al Securității. În 1955, a fost transferat la Serviciul de Informații Externe.

Pacepa a fost numit șef al stației de informații românești din Frankfurt, Germania de Vest, în 1957.

Doi ani mai târziu, a fost numit șef al noului departament de spionaj industrial al României și a ocupat această funcție până când a trecut în vest.

Începând din 1972, a fost și șef adjunct al serviciilor de informații externe românești, consilier pentru dezvoltare industrială și tehnologică, precum și mâna dreaptă a liderului României comuniste Nicolae Ceaușescu.

În noul său rol, Pacepa a trăit în fruntea ordinii mondiale comuniste. A călătorit pe glob. Știa și socializa cu Nikita Hrușciov, Mao Zedong, Fidel Castro și, bineînțeles, cu Ceaușescu. A întâlnit lideri occidentali, inclusiv președintele Jimmy Carter.

În 1978 a fugit de lângă Ceaușescu

Cu toate acestea, în 1978, și-a riscat viața pentru a-și lăsa în urmă poziția în vârful lumii sovietice / comuniste și a veni în Statele Unite. A devenit misiunea sa să avertizeze Occidentul despre opresiunea care urmează neapărat socialismului și comunismului. El a fost și rămâne cel mai înalt oficial al blocului sovietic care a trecut vreodată în Occident.

„La început, președintele Carter nu l-a crezut pe Pacepa și a dorit să-l întoarcă pe dezertor în România – o anumită condamnare la moarte. Propria dezinformare a lui Pacepa l-a păcălit pe președintele SUA să creadă că Ceaușescu este un aliat de încredere, iar acum Pacepa a prezentat o imagine foarte diferită”, scrie Epoch Times.

CIA l-a convins pe Carter de bună-credința lui Pacepa, iar agențiile de informații occidentale au exploatat informațiile neprețuite pe care le-a furnizat.

Cea mai importantă a fost explicația sa despre modul în care agenții sovietici au plantat dezinformare pentru a înșela și a submina credința în guvernele, liderii, istoria și instituțiile occidentale – în special în biserici.

În România, Ceaușescu a creat o unitate specială a Securității însărcinată cu singura sarcină de asasinare a Pacepa. Dictatorul a pus, de asemenea, două recompense separate de 1 milion de dolari pe cap și l-a trimis pe infamul asasin „Carlos Șacalul” pentru a îndeplini sarcina, precum și o a doua echipă de asasini.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate