joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiVoiculescu: Situația tratării marilor arși, mai dezastruoasă decât în 2016

Voiculescu: Situația tratării marilor arși, mai dezastruoasă decât în 2016

Situația tratării marilor arși este mai dezastruoasă acum decât în 2016, a precizzat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a anunțat că va prezenta, în această săptămână, situaţia reală în România a tratării marilor arşi.

„În această săptămână voi prezenta situaţia reală din România a tratării marilor arşi. Nu cred că o ştiţi, situaţia reală. Situaţia reală e mai rea decât cea din 2016. Sunt mai puţine paturi, au fost paturi desfiinţate, au fost investiţii făcute prost, investiţii amânate la nesfârşit”, a afirmat Voiculescu, la Parlament.

Potrivit lui, sunt cel puţin 4 centre de arşi care aveau finanţare prin Banca Mondială încă din 2015, dar miniştrii PSD au tăiat panglici, după care nu s-au mai alocat bani şi nu s-au luat autorizaţii.

„Situaţia e mai rea decât în 2016 şi voi prezenta problema. Sunt 4 ani în care lucrurile nu au fost îmbunătăţite. Nu m-aş uita în ultimul an în care am avut o pandemie şi m-aş uita, în special, la 3 ani înainte în care au existat bani, a existat un program prin Banca Mondială în care se puteau face investiţii în Centre pentru arşi. Miniştrii PSD au tăiat panglici la Timişoara, la Iaşi şi vă rog să verificaţi dacă acele centre au autorizaţie. S-au tăiat panglici, după care nu s-au mai alocat bani şi nici nu s-au mai luat autorizaţii. Centrele de arşi din România nu au autorizaţie”, a mai susţinut ministrul Sănătăţii.

El a precizat că, în prezent, există un pic peste 20 de locuri în toată ţara pentru marii arşi.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate