duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAdministrație publicăTheodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale

Theodor Paleologu este candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) la alegerile prezidenţiale din noiembrie, acesta fiind votat în unanimitate de către membrii Colegiului Naţional al partidului.

Propunerea ca el să fie candidatul a venit din partea preşedintelui de onoare al PMP, europarlamentarul Traian Băsescu. De asemenea, Mihail Neamţu a fost validat ca purtător de cuvânt al partidului şi al campaniei prezidenţiale. 

„Este un moment important din partea PMP, Colegiul Naţional al PMP l-a desemnat cu unanimitate de voturi pe strălucitul profesor şi diplomat Theodor Paleologu candidatul nostru pentru funcţia de preşedinte al României. După un preşedinte spectator, România are nevoie de un preşedinte implicat, care ştie ce vrea pentru această ţară”, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac. 

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale 

La rândul său, Paleologu a spus că a acceptat propunerea PMP, precizând că una dintre marile sale teme de campanie va fi educaţia. 

„Am considerat că este datoria mea să fac acest lucru şi îmi propun să fac din această campanie electorală ceva cu totul nou, şi anume, un imens exerciţiu pedagogic la scara naţiunii întregi. Vor fi cursuri pro bono la scară naţională şi convingerea mea este că totul începe şi se termină cu educaţia. De aceea, educaţia va fi una din marile mele teme de campanie. Consider că e destul de ruşinos faptul că doi foşti profesori nu sunt în stare să vorbească fără fiţuici. Citesc prost texte proaste, scrise de consilieri proşti”, a mai spus Theodor Paleologu. 

Acesta crede că poate face o diferenţă, iar pentru o ţară ca România, politica externă este absolut vitală.

„Nu poate exista politică internă bună fără o politică externă bună, făcută de oameni care chiar se pricep. Este inacceptabil ca ambasade să stea neocupate de ani de zile. Este vina Guvernului şi a preşedintelui”, a mai spus candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu. 

„Prin această revenire a o parte dintre intelectuali către partid văd construcţia viitoare. Ar trebui să ne angajăm la a fi un partid de 10% în 2020 şi un partid care să crească spre 25-30% în 2024. Dar această construcţie trebuie consecvent urmărită şi susţinută. Dacă noi am mers în campania de europarlamentare pe construcţia europeană, acest element nu va lipsi din campania prezidenţială. Va trebui să fie un program care să evite înjurăturile specifice politicii româneşti, va trebui să fie un program care să dea o viziune despre România viitoare”, a subliniat Băsescu.

Foto: Theodor Paleologu / Facebook

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate