marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiBarna: viitorul României arată foarte sumbru

Barna: viitorul României arată foarte sumbru

Viitorul României arată foarte sumbru dacă nu se schimbă ceva radical şi dacă în politică nu se implică oamenii oneşti şi competenţi, a declarat candidatul Alianţei USR PLUS la preşedinţie, Dan Barna.

„Nu există autostrăzi, Moldova este izolată de restul României nu doar din cauza corupţiei, problema incompetenţei este la fel de importantă. Doar din hârtii şi din ridicări de mână în comisii nu cresc kilometri în autostradă. Dacă nu începem să lucrăm la propriu, nu întâmplător sunt în campanie cu mânecile suflecate, dacă nu începem să lucrăm pentru România, peste cinci ani sau peste zece ani la alegeri vom avea aceleaşi discuţii. Este vorba despre implicare, despre prezenţa în viaţa civică”, a subliniat Barna. 

Potrivit lui, preşedintele nu cară găleţi cu asfalt şi nu trage curent, dar preşedintele are o forţă extraordinară prin puterea mesajului şi a direcţiei.

„România are nevoie în momentul de faţă de inspiraţie şi de încredere. Asta lipseşte în România. Dintre toţi vectorii politici pe care îi are un stat, preşedintele are cea mai puternică voce. Din această poziţie, prin mesaje, prin implicare, prin toată această forţă instituţională care există, poziţia preşedintelui poate să genereze acel chef de a face treabă al românilor”, a declarat liderul USR. 

Dan Barna îşi doreşte schimbarea şi transformarea României într-o ţară în care să merite să trăim. 

„Ceea ce propune USR – PLUS, ceea ce propun eu, candidat al acestei alianţe, este schimbarea şi transformarea României într-o ţară în care să merite să trăim. Vă spun asta aici, în Iaşi, pentru că este judeţul cu cea mai mare migraţie. Astăzi, în Iaşi sunt 6.000 de copii care cresc fără părinţi, pentru că sunt plecaţi la muncă în străinătate. Este un fenomen foarte dureros. Problema aceasta se reflectă şi la generaţiile mai mari. Cel mai dureros indicator este acela că 50% dintre elevii de liceu ai României îşi doresc să plece din ţară. Viitorul nostru arată foarte sumbru dacă nu schimbăm ceva radical, dacă nu facem acea implicare în politică de care România are atâta nevoie, implicarea oamenilor oneşti şi competenţi”, a mai spus Dan Barna. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate