sâmbătă, iunie 25, 2022
AcasăAgenda ZileiTrădătorul Igor Dodon, fost președinte al R. Moldova, arest la domiciliu prelungit...

Trădătorul Igor Dodon, fost președinte al R. Moldova, arest la domiciliu prelungit cu 30 de zile

Judecătoria Chişinău a decis marţi prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu pentru fostul preşedinte socialist Igor Dodon, relatează presa de peste Prut.

Acesta a fost reţinut pe 24 mai pentru 72 de ore, după ce procurorii au dispus percheziţii la reşedinţele sale, iar două zile mai târziu a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Fostul lider al Partidului Socialiştilor este suspectat de corupţie pasivă, acceptarea finanţării formaţiunii sale politice de către o organizaţie criminală, trădare de ţară şi îmbogăţire ilicită.

Între timp, săptămâna trecută a fost pusă sub învinuire şi soţia sa, Galinei Dodon, care a primit ca măsură preventivă interdicţia de a părăsi ţara timp de 60 de zile.

„Am fost pusă sub învinuire-complice, pentru îmbogăţire ilicită, fără probe”, a declarat Galina Dodon, potrivit unimedia.info, ea acuzând un dosar motivat politic.

După ce a aflat despre prelungirea arestului său domiciliar, Igor Dodon a susţinut că ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, ar fi implicat în acest proces. „Toţi care acum nu o ascultă pe (preşedinta Republicii Moldova) Maia Sandu şi pe Litvinenco, el conduce acest proces, sunt presaţi, deci era aşteptat acest lucru”, a spus fostul preşedinte.

Igor Dodon a fost arestat luna trecută de procurorii anticorupție în dosarul ”kuliok” (sacoșa), în care este cercetat pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Dosarul a fost deschis după ce au apărut imagini filmate în 2019, la sediul PDM, în care apare Vlad Plahotniuc care îi înmânează lui Dodon o sacoșă cu bani. Dodon nu ia sacoșa, dar îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea Botnari, care la rândul său o va transmite lui Cornel Furculiță, membru PSRM. Din înregistrare rezultă că banii de la Plahotniuc ar fi pentru salarizarea celor din PSRM.

După parcarea sa in arest la domiciliu, trădătorul Dodon a continuat să transmită, peste gard, ordinele primite pe sub ușă de la serviciile secrete ruse.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate