sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAgenda ZileiTraian Băsescu se jură că nu a fost colaborator al Securității

Traian Băsescu se jură că nu a fost colaborator al Securității

Traian Băsescu se jură că nu a fost colaborator al Securității, după ce, Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut tocmai acest lucru.

„Resping categoric acuzaţiile şi interpretarea CNSAS! Ce–i drept, în disputa cu CNSAS am pierdut în primă instanţă la Curtea de Apel Bucureşti. Nu m-am aşteptat chiar dacă jurisprudenţa ICCJ nu îmi îndreptăţea optimismul. Cu un Consiliu format numai din oameni desemnaţi de partide, Consiliul CNSAS a aprobat o Acţiune în Constatare care mă vizează şi care deformează adevărul până la limita minciunii”, spune Băsescu într-o postare pe Facebook.

CNSAS a recurs la formularea unor acuzaţii care nu au nimic comun cu realitatea vremii, utilizând două note care nu au produs nici un efect negativ, mai afirmă fostul președinte al României.

„În susţinerea punctului său de vedere CNSAS utilizează formulări decisive care nu există în cele două note, nu recunoaşte aplicabilitatea legilor şi regulamentelor militare şi de asemenea nu menţionează nimic despre statutul celor doi elevi caporali în raport cu Securitatea. Din păcate, în instanţă, judecătorul a crezut mai mult în actul bine ticluite de CNSAS care deforma realităţile de acum 45 de ani, decât în cele susţinute de mine”, a mai spus Băsescu. 

CNSAS: Băsescu a fost colaborator al Securității

Potrivit lui, se va apăra de acţiunea CNSAS, despre care spune că apărut într-un moment foarte oportun pentru adversarii lui, adică tocmai în campania pentru Parlamentul European şi s-a finalizat de la primul termen în campania prezidenţială.

„Şi mai este o certitudine: am vrut să nu mă implic în această campanie, dar atacurile au tot soiul de interesaţi şi mă obligă să mă apăr de noua măciucă politică numită CNSAS .
PS – în timp ce „patrioţii furioşi” se străduiau să mă acuze acasă, la Strasburg eu obţineam un vot în Parlamentul European în care pentru prima dată se recunoaşte că prin Pactul Ribendrop – Molotov României i-au fost smulse teritorii care nu i-au mai fost returnate”, a mai spus fostul șef de stat.

Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. 

„Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la CAB-S a-VIII-a CAF. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă”, se arată în decizia instanţei.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate