sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiTrei cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului au fost...

Trei cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului au fost confirmate în București

Astăzi au fost confirmate în România încă trei cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului. Este vorba despre trei femei din București care au 31, 39, respectiv 41 de ani. Toate trei sunt vacinate cu schema completă de vaccinare și sunt într-o stare de sănătate buna, potrivit autorităților.

Una dintre acestea a călătorit în Marea Britanie, iar cea de-a doua este contact direct al unor persoane care au călătorit tot în Marea Britanie. Cea de-a treia, în vârstă de 31 de ani, nu are istoric de călătorie în afara ţării, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, Adrian Marinescu, a explicat că una dintre femei este internată, pentru monitorizare, dar va fi externată curând, iar alta este în carantină. Toate trei au o formă ușoară de boală.

„Confirmarea s-a făcut astăzi, acum. Sunt cazuri izolate. (…)Sunt primele (…)cazuri depistate în urma secvenţierilor de la Matei Balş”, a declarat Adrian Marinescu.

Astfel, numărul total al cazurilor de infectare cu Omicron confirmate în România ajunge la 11.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate