vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiMinistrul Florin Roman a demisionat din fruntea Cercetării, după acuzațiile de plagiat...

Ministrul Florin Roman a demisionat din fruntea Cercetării, după acuzațiile de plagiat și de falsuri în CV

Ministrul Forin Roman, acuzat de plagiat și de prezentarea de informații false în CV-ul oficial, și-a anunțat miercuri demisia din fruntea ministerului Cercetării. Demisia vine după ce cotidianul Libertatea a dezvăluit că Florin Roman și-a plagiat lucrarea de masterat și a demonstrat că și-a trecut în CV o diplomă inexistentă: licența în economie la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj.

UBB a arătat că Roman nu este licențiat al universității, ci a primit de acolo o diplomă de absolvent al unui colegiu universitar, o formă de învățămînt universitar de scurtă durată.

Ca să fi primit o licență de la UBB, Florin Roman ar fi trebuit ca mai înâi să dea examen de admitere la UBB, să ii fie echivalate studiile anterioare de trei ani de la colegiul de unde venea și să mai facă încă doi ani de facultate, înainte de a da examenul de licență – a explicat Daniel David, rectorul Universității Babeș Bolyai, pentru Libertatea.

” Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.

Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!” – a scris ministrul impostor pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, i-a cerut din nou, miercuri, premierului Nicolae Ciucă, să îl demită „de îndată” pe ministrul Florin Roman.

„Îi cer domnului prim-ministru Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman, care se dovedeşte a fi un impostor mărunt, cu tot CV-ul falsificat. (…) Domnule Ciucă, cu fiecare secundă cu care îl menţineţi în post, Florin Roman compromite iremediabil funcţia de ministru al Cercetării. Compromite ideea de meritocraţie şi competenţă pentru orice tânăr care şi-a făcut studiile cu trudă, pentru orice cetăţean normal din această ţară care nu a fentat şcoala. Daţi-l afară!”, a scris Cioloş, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate