miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiTurcan: România nu este pregătită pentru pensionare la 70 de ani

Turcan: România nu este pregătită pentru pensionare la 70 de ani

România nu este pregătită, în prezent, pentru pensionare obligatorie la 70 de ani, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

„În momentul de faţă nu cred că România este pregătită pentru pensionare obligatorie la 70 de ani, însă cred că se impune o discuţie în spaţiul public ca dacă persoanele doresc să opteze pentru creşterea vârstei de pensionare, atunci să o facă, dar nu cred că vom ajunge în curând la o creştere obligatorie a vârstei de pensionare”, a declarat Raluca Turcan la Palatul Victoria.

Potrivit ei, acest subiect privind posibilitatea optării pentru creşterea vârstei de pensionare a fost lansat în dezbatere publică.

„Se lucrează la un proiect. Dacă vă aduceţi aminte, există şi în Camera Deputaţilor un astfel de proiect prin care să poţi să optezi pentru a putea lucra până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susţinere pentru această idee, este posibil să luăm această măsură. În momentul de faţă, nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani”, a mai spus Turcan.

Vicepremierul a mai afirmat că Pilonul II trebuie să fie întărit, astfel încât un număr cât mai mare de beneficiari să poată să aibă asigurată o pensie dintr-o sursă de finanţare alternativă.

„Procentele exacte, termenele nu cred că trebuie discutate fără simulări exacte şi în momentul în care vor exista toate aceste simulări le vom prezenta public”, a mai spus Turcan.

Pensionare la 70 de ani? Pensionarii nu sunt prioritate pentru PNL 

Vicepreşedintele PRO România, Ioana Petrescu, acuză Guvernul Orban că, prin măsurile luate, nu are ca priorităţi natalitatea şi pensionarii săraci. 

„Sunt de acord că atunci când faci un buget trebuie să fii cumpătat, dar asta arată care sunt priorităţile acestui guvern, aceeaşi situaţie fiind şi în cazul îngheţării pensiilor minime care trebuiau să crească de la 704 lei la 775 de lei, deci vorbim de nişte sume infime pentru aceşti pensionari foarte săraci. Am înţeles că va creşte punctul de pensie, dar aici este vorba de îngheţarea creşterii pensiilor minime, deci nu pensiile mari, nu cele peste un anumit cuantum, ci cele minime. Aşadar, din nou, Guvernul Orban a arătat unde sunt priorităţile şi priorităţile lor nu sunt nici către pensionarii foarte săraci”, a declarat Ioana Petrescu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate