marți, aprilie 23, 2024
AcasăAdministrație publicăGuvernul va scădea TVA la 5% pentru produsele tradiționale

Guvernul va scădea TVA la 5% pentru produsele tradiționale

TVA pentru produsele agricole tradiţionale autorizate de Ministerul Agriculturii va scădea de la 9% la 5%, prin adoptarea unui act normativ, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, la început de sedință de Guvern. 

„Avem în vedere creşterea accesului românilor la produse sănătoase, de înaltă calitate, tot mai căutate pe piaţa alimentară. Vom reduce TVA de la 9% la 5% pentru livrarea acestor categorii de alimente, respectiv produse montane, ecologice, tradiţionale autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Prin diminuarea cotei TVA pe întreg lanţul de distribuţie, contribuim la reducerea preţurilor acestor produse şi astfel încurajăm oamenii să consume alimente sănătoase”, a afirmat Dăncilă. 

De pe altă parte, potrivit lui Eugen Teodorovici, acest act normativ era printre cele aşteptate şi aduce avantaje atât cetăţenilor, cât şi economiei în ansamblu. 

„Pentru încurajarea consumului de alimente sănătoase şi pentru impulsionarea vânzării de produse româneşti tradiţionale, montane, eco, bio sau altele, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Guvernul a decis reducerea la 5% a cotei TVA pentru livrarea alimentelor, inclusiv băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau a înlocui alimentele”, a afirmat Teodorovici. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate