joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiU-Se-Le: Iohannis a dat ”la loc comanda” în PNL și a cerut...

U-Se-Le: Iohannis a dat ”la loc comanda” în PNL și a cerut noi negocieri pentru un guvern majoritar, de preferat cu PSD

Șeful statului i-a sunat luni pe Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și prim-vicepreședinții partidului și le-a transmis că șansele guvernului minoritar Ciucă sunt zero în Parlament. El le-a cerut o schimbare rapidă de poziție, astfel încât PNL să înceapă negocierile reale pentru un guvern majoritar fie cu PSD, fie cu USR, dezvăluie G4Media.ro.

Potrivit aceleiași surse, președintele mai ceruse o schimbare similară de mandat și săptămâna trecută, dar Florin Cîțu, președintele PNL, o refuzase.

”Miza lui Cîțu era una personală: el voia un guvern Ciucă slab, pe care să îl poată controla de la partid și, astfel, să rămână în cărți. Prin contrast, un guvern Ciucă stabil în Parlament, sprijinit de o majoritate confortabilă, îl face pe Florin Cîțu un președinte de partid fără mare putere, ce poate păți exact ca Ludovic Orban: să piardă partidul în timp scurt în favoarea premierului” – scrie G4Media.

Astfel, președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat luni seara că Biroul Executiv al partidului i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună manatul și că partidul va face o nouă nominalizare pentru funcția de premier. Premierul desemnat a anunțat și el că își va depune mandatul, iar următoarea nominalizare o va face președintele Klaus Iohannis.

Anterior, deputatul PNL, Florin Roman, declarase într-o intervenție televizată că o majoritate PNL-USR-UDMR ar fi la limită, în timp ce o majoritate PNL-PSD ar permite inclusiv începerea discuțiilor pentru modificarea Constituției.

Mai multe surse liberale susțin că prima opțiune de formare a unei majorități este cu PSD.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate