duminică, mai 19, 2024
AcasăAgenda ZileiExterneUngaria, după ce că e rusofilă, mai e și fudulă: Ambasadorul Estoniei...

Ungaria, după ce că e rusofilă, mai e și fudulă: Ambasadorul Estoniei convocat la MAE ungar pentru critici, chipurile, ”inacceptabile”

Ambasadorul Estoniei a fost convocat la Ministerul de Externe ungar în legătură cu remarci „inacceptabile” ale politicienilor estoni criticând Ungaria, a anunţat marţi secretarul de stat în minister responsabil pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, citat de agenţia MTI, potrivit Agerpres.

Deputatul Tamas Menczer a declarat într-un video pe Facebook că l-a informat pe ambasadorul Estoniei despre poziţia Ungariei în legătură cu războiul din Ucraina şi i-a spus că „criticile fără temei şi false” la adresa Ungariei sunt „inacceptabile”.

Poziţia Ungariei în ceea ce priveşte războiul este axată pe pace, a subliniat el. „Suntem de partea păcii”, a adăugat el, afirmând că pacea este singura soluţie pentru ameninţările fizice, provocările economice şi criza economică şi energetică.

Menczer a mai spus că l-a informat pe ambasadorul Estoniei că Ungaria desfăşoară cea mai mare acţiune umanitară din istoria sa în legătură cu Ucraina.

Aproximativ un milion de refugiaţi au fost primiţi de Ungaria din Ucraina şi cei care decid să rămână primesc ajutor pentru a-şi găsi de lucru şi trimite copiii la şcoală, a declarat el. Guvernul Ungariei este gata să reconstruiască un spital şi o şcoală în Ucraina şi continuă să furnizeze ajutor umanitar ţării vecine, a adăugat el.

Ungaria este alături de Ucraina şi sprijină suveranitatea teritorială şi integritatea Ucrainei, a spus Menczer.

Criticile venite din partea politicienilor unei ţări al cărei spaţiu aerian este protejat de asemenea de soldaţi unguri şi avioane ungare sunt „ciudate” în timp ce Ungaria participă la apărarea spaţiului aerian al Estoniei, a remarcat el.

Forţele armate ale Ungariei se află în prezent într-o misiune în Estonia cu patru avioane Gripen şi cincizeci de soldaţi, ceea ce înseamnă că ungurii lucrează pentru securitatea Estoniei, a mai notat el.

„În schimb, nu ne aşteptam la minciuni fără temei şi făţărnicie”, a adăugat el.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate