sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiUSR: Ionuț Moșteanu reacționează la elucubrațiile președintelui Iohannis, care acuză din nou...

USR: Ionuț Moșteanu reacționează la elucubrațiile președintelui Iohannis, care acuză din nou USR de generarea crizei politice

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a reacționat vineri la noile acuzații aduse de autorul real al crizei guvernamentale și liderul de facto al PNL, Klaus Iohannis, care susține din nou, împotriva tuturor evidențelor, că USR este vinovat pentru crearea crizei politice, spunând despre liderii acestui partid că ”au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au putut să arate decât cât de neimportanți sunt”.

”Președintele i-a păcălit pe milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să ”îi scape de PSD”. Să spui că USR a blocat reformele în justiție, în administrație și în domeniul pensiilor, este o ticăloșie politică. Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, „cei care vor să fie alături de noi”, înseamnă că trădezi votul a milioane de români”, a scris Moșteanu pe Facebook.

”USR a fost în stradă împotriva ticăloșiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea. Ne-am luptat pentru o justiție curată și pentru o Românie europeană. Când am intrat la Guvernare, i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinațiile politice pe sub masă.  Nu am acceptat să ne punem semnătura pe un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni. Și asta i-a deranjat. Nu am acceptat să le numim toți incompetenții în companiile de stat. Pentru asta ne-au numit „drulăi”. Acum suntem numiți „crizatori”, iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme. Asta e o deformare a realității”, a mai scris Moșteanu.

Dacă e să vorbim de reforme, a mai spus Moșteanu, încerc să îi explic Președintelui Klaus Iohannis ce s-a întâmplat în România ultimelor luni. Pe scurt.

”Îi aduc aminte că, în justiție, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT și DNA să se mai facă la mica înțelegere. Îi aduc aminte că, în administrație, profesioniștii numiți de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminați chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid. Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag Președintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari. Dacă pentru asta suntem numiți „crizatori”, pentru că am vrut un stat reformat, îmi asum eticheta” – a scris, pa pagina sa Facebook, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Vineri, aflat la Bruxelles, președintele Iohannis a criticat din nou USR, singurul partid care dorește reforme reale în România și care a refuzat să mai colaboreze cu penalul Cîțu, protejat și tras de sfori de Iohannis.

„Trebuie să vedem lucrurile așa cum le văd și românii, trebuie să se termine criza politică care nu este despre România, este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate decât ce neimportanți sunt, ca să o spun foarte franc”, a mințit din nou Klaus Iohannis, așa cum ne-a obișnuit, refuzând să-și asume vina pentru distrugerea Alianței de guvernare.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate