sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiUSR: Se încearcă blocarea „Fără penali” prin sesizarea Parchetului

USR: Se încearcă blocarea „Fără penali” prin sesizarea Parchetului

Se încearcă blocarea „Fără penali în funcții publice” prin sesizarea Parchetului, este de părere preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna.

Acesta spune că demersul este sabotat de reprezentanţii PSD în Biroul permanent, Cătălin Rădulescu şi Florin Iordache, care încearcă să o blocheze, iar acest lucru arată cât de disperaţi sunt condamnaţii penali ai României care conduc Camera Deputaţilor. 

„Sabotarea iniţiativei Fără penali, iniţiativa pentru care un milion de români au acordat o semnătură, continuă în Parlamentul României. Astăzi am văzut în Biroul permanent – cei doi colegi ai mei care fac parte din Biroul permanent au asistat la încercarea domnului Cătălin Rădulescu, condamnat penal, Cătălin Rădulescu, promovat de PSD în funcţia de chestor, alături de Florin Iordache, autorul Ordonanţei 13, că încearcă să blocheze transmiterea iniţiativei Fără penali la Curtea Constituţională, aşa cum cere legea, intenţionând să trimită la Parchetul General această iniţiativă, sugerând că Secretariatul General, în acele aproape cinci luni în care iniţiativa a fost blocată de Liviu Dragnea la copiator, ar fi constatat neconcordanţe la semnături. Este atât de aberant şi de absurd încât e greu de comentat”, a afirmat Dan Barna. 

Aceste semnături au fost validate de primării în fiecare localitate de unde au fost adunate, eliminând din procesele verbale acele semnături care nu îndeplineau condiţiile legale. 

„Faptul că Liviu Dragnea încearcă să confişte şi atribuţiile primăriilor, Liviu Dragnea încearcă să confişte şi drepturile prevăzute de lege în mod explicit pentru primari, adică dreptul de a valida semnături, să le confişte la nivelul Parlamentului, încercând să transmită iniţiativa la Parchet sub acest fals pretext că, fără niciun drept, ar fi descoperit neconcordanţe arată cât de disperaţi sunt condamnaţii penali ai României care momentan conduc Camera Deputaţilor faţă de perspectiva acestei iniţiative care noi suntem convinşi că va deveni lege în România”, a mai spus Dan Barna. 

„Deputatul-mitralieră” a descoperit 500.000 de „gloanțe oarbe” la USR

Pe de altă parte, Cătălin Rădulescu, chestor al Camerei Deputaţilor, afirma că mai bine de jumătate de milion de semnături din demersul USR „Fără penali în funcţii publice” sunt false, ele fiind descoperite de Secretariatul General. 

„În urma verificărilor făcute de Secretariatul General al Parlamentului timp de trei – patru luni, deci o muncă efectivă, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a fost sesizat vizavi de aceste aspecte care au natură penală. Ceea ce am făcut noi în Biroul permanent a fost ca să cerem reprezentantului USR din Biroul permanent să facă ceea ce cer ei de vreo doi ani de zile, şi anume să accepte ca aceste liste să fie verificate de Parchetul General în urma unei plângeri penale şi, dacă Parchetul General şi procurorii vor decide că nu sunt probe care să ateste că au fost falsificate semnăturile, atunci este foarte bine, dar dacă procurorii vor constata acest lucru va fi foarte grav”, a declarat „deputatul-mitralieră”.

Potrivit lui, reprezentantul USR nu a mai fost de acord şi a cerut numai către CCR să fie trimise aceste liste.

„Prin vot s-a decis că va pleca instant atât către CCR, dar şi către Parchetul General în urma plângerii penale pe care probabil o va semna domnul vicepreşedinte Iordache în numele Biroului permanent, urmând ca procurorii să decidă”, a mai spus Rădulescu. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate