sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiLiviu Dragnea blochează iniţiativa Fără penali în funcţii publice

Liviu Dragnea blochează iniţiativa Fără penali în funcţii publice

Liviu Dragnea încearcă să blocheze iniţiativa Fără penali în funcţii publice la nivelul secretariatului Parlamentului, spune preşedintele USR, Dan Barna. 

„Liviu Dragnea încearcă să blocheze iniţiativa ‘Fără penali în funcţii publice’ la nivelul secretariatului Parlamentului. Încercând să vedem care este stadiul, tocmai am aflat că iniţiativa nu a fost încă trimisă la Curtea Constituţională, deşi semnăturile au fost depuse din 21 septembrie”, a declarat Barna.

Pe 26 octombrie, în urmă cu aproape două luni, USR a făcut o solicitare expresă secretariatului să transmită aceste semnături la CCR, pentru că există un termen de 60 de zile şi în continuare Liviu Dragnea refuză să transmită semnăturile pentru „Fără penali” de la secretariatul Camerei Deputaţilor către CCR.

„Solicităm ca săptămâna viitoare, în Biroul permanent, să fie introdusă solicitarea noastră pe ordinea de zi şi semnăturile să fie transmise către CCR aşa cum expres prevede legislaţia în vigoare”, a spus Barna, la Palatul Parlamentului. 

Potrivit lui, se încearcă o blocare a acestei iniţiative sub pretext tehnic – că nu s-a terminat copierea semnăturilor, motiv care de fapt nu este real, este pur şi simplu o încercare de tergiversare şi blocare a acestei iniţiative. 

„Îi solicităm lui Liviu Dragnea să respecte cererea a peste un milion de cetăţeni români care vor ca România să nu mai aibă penali în funcţii publice şi să transmită această iniţiativă cetăţenească pentru modificarea Constituţiei la Curtea Constituţională şi să nu mai încalce încă o lege, aşa cum ne-a obişnuit de doi ani”, a afirmat Dan Barna.

Fără penali în funcţii publice

USR a depus la Palatul Parlamentului peste 780.000 de semnături din totalul de 1 milion adunate în cadrul campaniei “Fără penali in funcții publice”, urmând sa fie parcurși și ceilalți pași procedurali, până la referendumul care finalizează inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției.

„Uniunea Salvați România a depus astăzi la Parlament inca o tranșă de 446.000 de semnături pentru inițiativa Fără penali in funcții publice. În total au fost depuse 781.000 de semnături, din toate județele țării. Inițiativa a reușit să îndeplinească cele două condiții impuse de lege: peste 500.000 de semnături valide și minimum 20.000 de semnături din 21 de județe. Obiectivul USR este declanșarea referendumului”, spunea, la finele lui septembrie un reprezentant al USR. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate