luni, octombrie 18, 2021
AcasăAgenda ZileiUSR și ALDE nu vor vota moțiunea de cenzură depusă de PSD

USR și ALDE nu vor vota moțiunea de cenzură depusă de PSD

Parlamentarii USR nu vor vota pentru nimic care să înlesnească întoarcerea PSD la putere, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, care critică textul moţiunii de cenzură depuse de PSD. 

„Am spus deja că nu vom vota pentru nimic care să înlesnească întoarcerea PSD la putere. Pentru dezastrul din cei trei ani de guvernare Dragnea nota de plată nu a fost încă achitată. Nu pot însă să nu remarc faptul că textul moţiunii de cenzură depusă de PSD depăşeşte chiar şi limitele cele mai de jos ale bunului simţ. Disperat să îşi apere baronii locali partidul cu doi foşti preşedinţi trimişi la închisoare nu se jenează să folosească astăzi termeni ca „demnitate” şi „integritate” în funcţia publică. De asemenea, partidul care voia să scoată România din Europa avertizează azi că drumul ţării nu este spre est. Într-adevăr nu este, dar ei sunt ultimii oameni care pot pretinde că sunt interesaţi în mod onest de o Românie occidentală şi prosperă”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Nici ALDE nu votează moțiunea de cenzură a PSD

ALDE susţine alegerea primarilor în două tururi şi nu va vota moţiunea de cenzură depusă de PSD. „ALDE susţine alegerea primarilor în două tururi, pentru că astfel vor avea o legitimitate reală. Alegerea în două tururi reprezintă revenirea la normalitatea democratică. Mai mult, va mai domoli din hegemonia partidelor mari, a căror invenţie a fost alegerea într-un singur tur”, a scris Tăriceanu pe Facebook, decizia ALDE.

Potrivit liderului ALDE, „sunt prea multe dovezi că această asumare nu este de fapt decât o apăsare pe trăgaci pentru declanşarea alegerilor anticipate.

„Ca să fie clar tuturor cârcotaşilor: nu ne este frică de alegerile anticipate! Însă, este o idee proastă să paralizăm România cu o discuţie interminabilă despre anticipate şi, mai ales, este un dezastru ca acest lucru să se întâmple. România trebuie să facă eforturi să arate că e o ţară stabilă din punct de vedere politic. Avem nevoie de investiţii şi atât investitorii români, cât şi cei străini caută stabilitate. Declanşarea unei crize politice pentru anticipate presupune un efect foarte sever asupra economiei. De aceea, Guvernul ar trebui să mizeze pe asigurarea stabilităţii şi creşterii economice, nu pe jocuri politice care să producă o criză politică”, a adăugat Tăriceanu. 

Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere, se arată în textul moţiunii de cenzură intitulate „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, depusă la Parlament.

Moţiunea de cenzură va fi prezentată în plenul Parlamentului luni, de la ora 14,00. Data dezbaterii şi votului urmează să fie stabilită într-o nouă şedinţă a Birourilor permanente reunite. 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate