joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiVă mulțumesc băieți: Președintele Iohannis e mulțumit de noua coaliție roșie cu...

Vă mulțumesc băieți: Președintele Iohannis e mulțumit de noua coaliție roșie cu PeSeDe

Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni, consultările cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat la funcţia de prim-ministru.

Şeful statului discută cu reprezentanţii PNL – Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă, PSD – Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, UDMR – Kelemen Hunor şi Cseke Attila şi ai minorităţilor naţionale – Varujan Pambuccian.

„Cred că e bine că am ajuns în faza aceasta în care se conturează formarea unui Guvern”, a spus şeful statului, în debutul consultărilor.

”Vă mulțumesc băieți!”, a încheiat Klaus Iohannis preludiul televizat al întîlnirii cu noua sa alianță de guvernare.

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să discute apoi cu reprezentanţii AUR.

USR a anunţat că nu participă la consultările de la Palatul Cotroceni.

Iniţial, programul consultărilor cu partidele şi formaţiunile parlamentare se încheia cu discuţiile cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Administraţia Prezidenţială a anunţat luni dimineaţă că reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale vor participa la discuţiile cu PNL, PSD şi UDMR.

Pe 4 noiembrie, preşedintele a anunţat că va chema partidele la consultări pentru formarea noului Guvern în momentul în care se va cristaliza o majoritate parlamentară. „Voi aştepta cu consultările formale până când, din discuţiile din partide, se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern. Abia atunci când această majoritate va fi asumată voi convoca consultări pentru formarea noului Guvern”, afirma atunci Klaus Iohannis.

Duminică, după o nouă rundă de negocieri între reprezentanţii PNL – PSD – UDMR şi minorităţi, s-a convenit ca aceste formaţiuni să meargă la consultările de la Cotroceni cu o propunere unică de prim-ministru.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate