vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăPSD a decis: Nicolae Ciucă va conduce noua coaliție roșie de guvernare

PSD a decis: Nicolae Ciucă va conduce noua coaliție roșie de guvernare

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a mulţumit colegilor de partid că au decis, în cadrul Consiliului Politic Naţional (CPN), o „coaliţie naţională în interesul românilor”, potrivit Agerpres.

„Mulţumesc colegilor mei că au depăşit interesul personal şi interesul de partid şi au decis astăzi să facem această coaliţie naţională în interesul românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la finalul şedinţei CPN al PSD.

El a precizat că după consultările de la Cotroceni cu şeful statului va face noi declaraţii.

Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat a votat ca PNL să deţină funcţia de premier la prima rotaţie în cadrul Guvernului PSD, PNL, UDMR.

Marcel Ciolacu le-ar fi transmis pesediștilor că a acceptat ca PSD să nu dea primul funcția de premier pentru a impune pachetul de măsuri sociale. În urma negocierilor cu PNL, PSD a obținut portofoliile cu bugete mari, cum ar fi ministerul de finanțe, ministerul transporturilor și ministerul agriculturii.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate