marți, iunie 18, 2024
AcasăAdministrație publicăNelu Tătaru: Primul vaccin de test contra coronavirus, într-o lună de zile

Nelu Tătaru: Primul vaccin de test contra coronavirus, într-o lună de zile

Primul vaccin de test contra coronavirus sau un model de vaccin va fi disponibil într-o lună de zile și va fi testat pe persoane tinere, însă vor mai fi testate şi alte vaccinuri, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Avem o modificare a virusului, încât nu a ajuns la o stabilitate, astfel încât să putem face acel vaccin pentru coronavirus. Se lucrează, sunt diferite ţări care lucrează în acest moment. Şi noi, cam într-o lună, vom lua un model în care vom testa. Testarea se face pe persoane tinere.  Vom avea mai multe vaccinuri în testare”, a declarat ministrul Sănătăţii la Realitatea Plus.

El a mai afirmat că nu trebuie să ne aşteptăm să apară un vaccin verificat mai devreme de şase-opt luni.

„Se lucrează în acest moment, dar mai devreme de şase-opt luni să nu ne aşteptăm să avem un vaccin, care să fie verificat atât ca beneficiu, cât şi ca efecte secundare pe anumite grupe, pe anumite patologii”, a mai spus Tătaru.

Vaccin de test pentru coronavirus în preajma vârfului de epidemie 

Potrivit ministrului, epidemia de Covid-19 ar putea atinge vârful în România în a doua jumătate a lunii aprilie, când numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 ar putea ajunge la circa 10-15.000 de cazuri, iar după aproximativ două săptămâni, pe finalul lunii mai, ar putea începe relaxarea restricţiilor.

„Vârful pandemiei îl văd în a doua jumătate a lunii aprilie. Dar îl văd mai ascuţit sau mai domol, în funcţie de ceea ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar şi populaţia prin măsurile care trebuie într-adevăr respectate. Poate fi în jur de de 10.000, poate fi în jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locală, accelerată sau nu. Poate fi din cazuri uşoare şi medii, poate fi din cazuri grele, critice, care necesită suport, şi atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive şi vom avea şi decese”, a declarat Nelu Tătaru.

O eventuală relaxare a restricţiilor ar putea fi luată în considerare în luna mai, dacă vor scădea numărul îmbolnăvirilor şi al deceselor.

„Să ne gândim cam la două săptămâni după ce va trece vârful, să putem relaxa, în condiţiile în care vom respecta în continuare nişte precauţii. Pe final de mai, în măsura în care numărul de cazuri noi vor scădea şi numărul de decese nu se va mai accentua”, a precizat Tătaru

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate