miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAdministrație publică500 de euro, bonus lunar la salariu pentru medicii care lucrează cu...

500 de euro, bonus lunar la salariu pentru medicii care lucrează cu COVID-19

Președintele Klaus Iohannis vrea să dea câte 500 de euro bonus lunar la salariul pentru medicii care tratează pacienți cu COVID-19 și a solicitat Executivului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti sumele.

Șeful statului a menţionat un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună.

„Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi COVID-19. Şi vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii şi personalul medical care lucrează cu pacienţi COVID ar fi un bonus onorabil”, a afirmat preşedintele.

Potrivit lui Iohannis, angajaţii din sistemul medical sunt linia de apărare împotriva pandemiei şi sunt într-o situaţie de stres major.

„Personalul medical, medicii noştri, sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei. Avem încredere în ei, ne punem speranţele în ei, dar trebuie să fim foarte conştienţi că pentru ei este o situaţie de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem aşteptări mari de la ei şi atunci, în consecinţă, cred că este corect să recunoaştem această situaţie şi să recunoaştem, evident, că este nevoie şi de un pic mai mult decât cuvinte frumoase”, a afirmat Iohannis.

El a vorbit înaintea unei videoconferinţe cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, şi cu reprezentanţi ai instituţiilor locale despre situaţia epidemiologică de la Suceava.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate