marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiVaccinul Moderna va oferi probabil protecție de până la câțiva ani

Vaccinul Moderna va oferi probabil protecție de până la câțiva ani

Vaccinul Moderna va oferi probabil protecție de până la câțiva ani, a declarat directorul executiv al companiei, chiar dacă sunt necesare încă mai multe date pentru a face o evaluare definitivă.

Compania de biotehnologie din SUA, care a uimit lumea anul trecut, venind cu un vaccin împotriva bolii cauzate de noul coronavirus în doar câteva săptămâni, a primit  aprobarea Comisiei Europene pentru accesta..

Având în vedere dezvoltarea vaccinurilor și farmacovigilența necesită de obicei ani, durata de protecție a vaccinurilor COVID-19 este o întrebare persistentă pentru oamenii de știință și autoritățile de reglementare.

„Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară cu un vaccin funcționând doar o lună sau două este, cred, imposibil. Dezintegrarea anticorpilor generați de vaccin la oameni scade foarte încet. Credem că va exista protecție potențial pentru câțiva ani.”, a declarat CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, la un eveniment organizat de grupul de servicii financiare Oddo BHF.

Potrivit lui Bancel, compania sa era pe cale să demonstreze că vaccinul său va fi eficient și împotriva variantelor de coronavirus observate în Marea Britanie și Africa de Sud.

Oamenii de știință au spus că vaccinurile nou dezvoltate ar trebui să fie la fel de eficiente împotriva ambelor variante.

Pe de altă parte, în România, sosesc în fiecare săptămână, câte 150.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de Pfizer, și în curând, ar putea ajunge și vaccinul Moderna.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate