vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiVasile Zelca (sindicatul poliţiştilor): Noi solicităm clar scoaterea pensiilor militare din PNRR

Vasile Zelca (sindicatul poliţiştilor): Noi solicităm clar scoaterea pensiilor militare din PNRR

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Vasile Zelca, a solicitat marţi scoaterea pensiilor militare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, relatează Agerpres.

„Noi solicităm clar scoaterea legii 223 din PNRR, pentru că nu are ce căuta acolo. Toate ţările membre NATO au pensii militare pentru tot ce înseamnă familie ocupaţională apărare, ordine publică şi securitate naţională. Cu un război la graniţă ne jucăm cu destinul acestei ţări când ne gândim doar la bani, dar nu ne gândim cu ce să ne păzim ţara în cazul în care vom fi atacaţi vreodată. Atenţie mare că o să cumpărăm tancuri, avioane şi nu o să aibă cine să le conducă, iar infractorii care îşi vor face de cap pe stradă, şi îi vedem că din ce în ce mai mulţi îşi fac de cap pe stradă, nu vom avea cu cine să-i ducem acolo unde le este locul. Scoateţi pensiile militare din PNRR”, a spus Zelca la dezbaterile generale pe proiectul pensiilor speciale din Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că pensiile militare nu sunt pensii speciale.

„Pensiile militare sunt o recompensă pentru întreaga activitate a poliţiştilor, militarilor, pompierilor, jandarmilor, de fapt a întregii familii ocupaţionale. Interdicţiile şi incompatibilităţile, uneori similare cu cele din Justiţie, duc către această pensie care trebuie să vină ca o recompensă pentru cei minim 25 de ani, avem stagiul minim de cotizare de 25 de ani din 2015. Pensia noastră este plafonată din 2017 la media venitului din activitate şi în momentul de faţă, prin atitudinea publică a unor politicieni, nu faceţi decât să goniţi din sistem profesionişti care vor să rămână în sistem şi îi lipsiţi pe cei care intră acum în sistem de învăţăturile celor cu experienţă. Datorită lipsei de predictibilitate în salarizare, în carieră, dar mai ales în pensionare, în ultimul timp am ajuns să avem 0,5 candidaţi pe loc în şcolile de agenţi de poliţie. Astăzi când vorbim avem 0,5 candidaţi pe loc în şcolile de agenţi de poliţie. Asta înseamnă că ne vor intra în sistem undeva la 900 de oameni şi pot pleca oricând, acum, că se încadrează pe norme, 8.000 de poliţişti cu experienţă”, a menţionat Vasile Zelca.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate