joi, septembrie 21, 2023
AcasăAdministrație publicăVIDEO Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii, un dezastru, la 6 ani de la...

VIDEO Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii, un dezastru, la 6 ani de la atribuirea contractului

Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii este un dezastru, la 6 ani de la atribuirea contractului, avertizează cei de la Asociația Pro Infrastructură. 
Asociația a cerut de la începutul lui 2020 ca CNAIR să rezilieze contractul lotului de autostradă A3 Chețani-Câmpia Turzii, în lungime de 15 km, construit în proporție de 37% în 6 ani.
„Felicităm CNAIR pentru asumare, deși această măsură trebuia luată de cel puțin doi ani. Vă reamintim că pe acest lot foarte ușor, la câmpie, societatea românească Straco, aflată în insolvență, cunoscută în piață pentru practici neortodoxe (numite și țepe), a câștigat licitația ofertând 45% din valoarea estimată apoi a intrat în insolvență în același an. A lăsat o gaură în autostradă și datorii către sub-contractorii de bună credință. Șoferii au rămas pe drumurile naționale prin localități, alături de pietoni și bicicliști”, au declarat reprezentanții Asociației.
Urmează expertizarea lucrărilor. Inginerul consultant, firma Egis, ar trebui să aibă situația la zi. Apoi relicitarea lucrărilor rămase. Un nou constructor va reîncepe probabil în 2022.
„Execuția ar trebui să dureze sub 12 luni. În total 6 ani de decizii proaste pentru 1 an de lucrări propriu-zise. Solicităm CNAIR să depună tot efortul necesar pentru urgentarea procedurilor birocratice”, mai spun ONG-istii.

Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii, un dezastru

Acestia solicită Ministerului Transporturilor să promoveze schimbările legislative necesare ca așa ceva să nu se mai întâmple: firmele în situație financiară proastă să nu mai poată câștiga contracte la prețuri de dumping, iar odată intrate în insolvență, CNAIR să aibă instrumentele necesare pentru reziliere și re-atribuire către un alt antreprenor participant la licitație.
„Vă prezentăm mai jos imaginea dezastrului in derularea proiectelor de infrastructură. Stadiul șantierului de pe autostrada A3 lot Chetani -Campia Turzii, la 6 ani de la semnarea contractului și la cateva zile dupa rezilierea lui”, scriu cei de la Asociația Pro Infrastructura.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate