duminică, mai 19, 2024
AcasăAdministrație publicăGabriela Firea își face imagine pe sănătatea și banii bucureștenilor

Gabriela Firea își face imagine pe sănătatea și banii bucureștenilor

Gabriela Firea își face imagine pe sănătatea și banii bucureștenilor după ce a hotărât că va cheltui, așa cum și-a propus, 22 de milioane de lei pentru decontarea a 11.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus la cetățeni. Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat un proiect de hotărâre în acest sens. 

Beneficiari vor fi cetăţenii municipiului Bucureşti care vor solicita, în mod voluntar, înscrierea în cadrul proiectului şi nu se află în categoriile definiţiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică din România. În termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii, ASSMB va elabora regulamentul privind implementarea proiectului.

Primarul general, Gabriela Firea, a precizat în şedinţa CGMB, că Municipalitatea va încheia parteneriate cu toate spitalele de stat şi clinicile private care vor dori să intre în acest proiect şi care deţin aparate de testare PCR, acreditate de Ministerul Sănătăţii şi avizate, ca şi circuite medicale, de DSP. Firea a subliniat că testele folosite vor fi PCR, „nu din acelea rapide, scurte, contestate, despre care s-a spus că dau anumite erori”. 

Gabriela Firea își face imagine pe sănătatea și banii bucureștenilor 

Proiectul primarului Gabriela Firea de testare a 11.000 bucureşteni reprezintă din nou un gest de imagine, fără urmare în realitate, este de părere deputatul independent Nicuşor Dan. 

„Primarul Firea vine şi propune astăzi un proiect de testare a 11.000 bucureşteni, pe principiul „primul venit, primul servit”. Probabil este din nou un gest de imagine, fără urmare în realitate, aşa cum au fost precedentele două iniţiative cu acelaşi obiect. Dacă va fi realizat în această formă, va fi o cheltuire inutilă a 2 milioane lei, rezultatul testării neavând nici relevanţă ştiinţifică (pentru a fundamenta politici publice), nici vreun folos practic”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a solicitat edilului să acţioneze în criza coronavirusului cu responsabilitate faţă de angajaţii din subordine aflaţi în contact direct cu publicul.

„Administraţia Firea continuă să acopere spaţiul public cu gesturi de imagine fără acoperire în realitate. În 10 aprilie anunţa că va testa pentru coronavirus angajaţii din transportul public, termoficare şi servicii sociale. Testarea nu a avut loc, deşi a trecut o lună de atunci. Mai mulţi angajaţi din STB sunt în momentul de faţă infectaţi cu coronavirus. (…) Îi cer Gabrielei Firea să acţioneze în criza coronavirusului cu responsabilitate faţă de angajaţii din subordine aflaţi în contact direct cu publicul şi în pericol de a fi contaminaţi: medici, şoferii din transportul public, angajaţii din serviciile sociale”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate