marți, august 9, 2022
AcasăAgenda Zilei28 de români au dosare penale că au mințit cu privire la...

28 de români au dosare penale că au mințit cu privire la coronavirus

Un număr de 28 de dosare penale au fost înregistrate până în prezent sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Până în prezent, au fost înregistrate 28 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod penal, şi două dosare penale – pentru săvârşirea infracţiunii de comunicarea de informaţii false, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 404 Cod penal.

În cursul zilei de joi, au fost înregistrate 1.170 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 6.826 la linia TELVERDE (0800.800.358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

„Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, mai spus reprezentanții GCS. 

71 de cazuri de coronavirus în România

Ultimele două cazuri confirmate sunt la un bărbat de 26 de ani din Mehedinţi, venit din Italia pe 12 martie, şi o femeie de 52 de ani, tot din Mehedinţi, contact cu bărbatul de 26 ani, venită din Italia tot în data de 12 martie, precizează autorităţile. Ambele cazuri sunt carantinate la Mehedinţi.

De asemenea, peste 2.000 de persoane se află în carantină instituţionalizată pe teritoriul României, pentru acestea efectuându-se verificări pentru a depista dacă au coronavirus.

„Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 13.745 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală”, au mai transmis oficialii din Grupul de Comunicare Strategică.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa şi se află sub supraveghere medicală permanentă.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate