sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiIordache nu vrea reluarea de la zero a discuţiilor pe modificarea Codurilor...

Iordache nu vrea reluarea de la zero a discuţiilor pe modificarea Codurilor penale

Deputatul PSD Florin Iordache nu este de acord cu reluarea de la zero a discuţiilor pe modificarea Codurilor penale, pe motiv că ar fi nerealist şi ar reprezenta un pas înapoi.

„Un comentariu pe care îl fac este vizavi de Justiţie. Sunt foarte multe măsuri care sunt preluate şi care vor fi continuate, dar sunt şi măsuri nerealiste care sunt propuse, pentru că acest Guvern, aşa cum spune în preambul, îşi propune să guverneze pentru un an de zile. Între măsurile pe care şi le propun, fie că discutăm de construcţia de penitenciare sau îmbunătăţire a condiţiilor din penitenciare – într-un an de zile este o măsură nerealistă, fie că discutăm de îmbunătăţirea condiţiilor din instanţe sau informatizarea instanţelor sunt măsuri pe care PSD le-a propus şi, repet, continuă măsurile noastre”, a declarat Florin Iordache.

Potrivit lui, dacă acum începem să facem consultări, fie că facem cu societatea civilă, fie că facem consultări cu Comisia de la Veneţia, e nerealist ca într-un an de zile să putem finaliza.

„Eu credeam că, pornind de la lucrurile bune care există şi prin consultare, pornind, spre exemplu, de la coduri, pornind de la legislaţia care vizează armonizarea cu anumite cerinţe europene, putem discuta şi punem îmbunătăţi. A lua de la zero şi a face acum consultare, fie că discutăm de Comisia de la Veneţia, fie că discutăm de asociaţiile profesionale, până propunem un proiect, iată ajungem în vară şi condiţiile sunt la fel de proaste şi legile sunt la fel de proaste”, a mai spus Iordache, la Palatul Parlamentului.

Vrea discuții pe recursul compensatoriu

Legat de recursul compensatoriu, Iordache spune că se poate discuta pe acest proiect, dacă va duce la îmbunătățirea lui.

„Eu am fost între cei care au susţinut această măsură a recursului compensatoriu, preluată de la doamna Prună. Iată că o parte dintre membrii Cabinetului Prună sunt preluaţi şi în acest Guvern Ludovic Orban. A fost o cerinţă internaţională pe care ne-a cerut-o nouă la acel moment, din câte ştiu, Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Vrem să vedem în perioada următoare dacă acele condiţionalităţi pe care România le-a avut la acel moment sunt respectate sau nu. Putem discuta aici în Parlament de recursul compensatoriu, poate nu este cea mai fericită formulă care există, dar, repet, prin consultare putem discuta acea lege. Sunt dispus la dialog, dacă eu am preluat întru totul proiectul pe care l-a iniţiat doamna Prună. Singura modificare care s-a făcut în Parlament este cea care se majorează de la 3 la 6 zile. În rest, putem discuta”, a mai afirmat deputatul social-democrat.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate