miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis cere antreprenorilor să dea idei Guvernului pentru prevenirea COVID-19

Iohannis cere antreprenorilor să dea idei Guvernului pentru prevenirea COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis cere antreprenorilor să dea idei Guvernului pentru prevenirea și combaterea COVID-19, dar și legate de producţia de materiale medicale.

„Mă adresez antreprenorilor noştri: fiţi pro-activi, veniţi cu idei către guvernanţi, fiindcă suntem interesaţi să promovăm produse româneşti, în această perioadă, cu precădere. Este o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc. Avem nevoie de aceste materiale, avem această oportunitate”, a spus Iohannis, la Cotroceni.

El a precizat că în cadrul şedinţei s-a vorbit despre soluţii pentru producţia de materiale legate de combaterea COVID-19 şi a amintit faptul că, la nivel mondial, aceste produse sunt tot mai puţine.

„Am discutat despre materiale de protecţie, despre măşti, halate şi aşa mai departe. În lume se găsesc tot mai greu. Este o problemă reală. Şi în acest fel am început deja, cu câteva săptămâni în urmă, să identificăm producători români care vin şi oferă astfel de materiale. Şi primele rezultate n-au întârziat să apară. Am aflat astăzi, în şedinţă, că deja există producători de-ai noştri care s-au reprofilat, care vor produce măşti, alţii vor produce halate de protecţie pentru medici, alţii deja încep să lucreze la materiale mai complicate, de exemplu la ventilatoare care sunt absolut necesare pentru secţiile de urgenţă”, a arătat preşedintele.

Din păcate, astăzi în România avem aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

„Dragi români, este mult, este deja foarte mult şi trebuie împreună să ne străduim mai mult, mai bine, ca să îngrădim răspândirea virusului. Este nevoie să respectăm mai bine şi mai mult indicaţiile autorităţilor. Nu uitaţi, nu vă întâlniţi cu alte persoane, iar dacă este obligatoriu să vă întâlniţi, evitaţi orice contact fizic, nu vă daţi mâna, nu vă îmbrăţişaţi, staţi la distanţă unii de alţii. Trebuie să reuşim împreună să îngrădim răspândirea acestui virus, trebuie să reuşim reuşim împreună mai ales pentru categoriile cele mai vulnerabile, iar cei mai vulnerabili sunt, după cum ne spun medicii şi experţii, persoanele peste 65 de ani”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate