sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda Zilei7 miliarde de lei a plătit România pe șomajul tehnic din pandemie

7 miliarde de lei a plătit România pe șomajul tehnic din pandemie

Suma plătită până în acest moment, în România, pentru şomajul tehnic depăşeşte 7 miliarde de lei, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

„Am avut o abordare în această perioadă axată pe continuarea muncii. În mod deliberat nu am vrut să încurajăm creşterea bugetului pentru şomaj, adică pentru cei care şi-ar fi întrerupt contractele de muncă, n-ar mai fi avut activitate şi ar fi mers în şomaj. Am dezvoltat acest sistem de plată pentru şomajul tehnic în România pentru că acesta înseamnă suspendare temporară a contractului de muncă. Suma de bani plătită până în acest moment depăşeşte 7 miliarde de lei”, a declarat Alexandru.

Peste 7 miliarde de lei pentru șomajul tehnic, plătiți în România

Aceasta spune că a mizat pe disponibilitatea românilor de a munci, pe disponibilitatea oamenilor de a fi ajutaţi temporar până îşi reiau activitatea, pentru că aşa s-a şi întâmplat. E vorba de 1,4 milioane de beneficiari ai şomajului tehnic.

În perioada stării de urgenţă, 15.000 de persoane au intrat în telemuncă sau au lucrat de acasă.

„Din punctul meu de vedere, perioada stării de urgenţă şi, ulterior, de alertă ne-a arătat disponibilitatea pentru a se lucra folosind tehnologia în telemuncă şi munca la domiciliu. Munca la domiciliu se pretează pentru funcţionari, iar telemunca pentru restul categoriilor de angajaţi, a celor care lucrează pe contracte de management în administraţie, respectiv a celor care lucrează în mediul privat. S-a putut. Noi avem o evidenţă de aproximativ 15.000 de persoane care au lucrat în perioada stării de urgenţă în telemuncă sau în munca la domiciliu. Cel mai important pentru mine, pentru echipa guvernamentală a fost să găsim cele mai bune soluţii ca aceşti oameni să nu-şi întrerupă activitatea, pentru că ar fi avut consecinţe asupra lor, asupra veniturilor lor şi asupra stării generale a economiei şi a stării de spirit, până la urmă”, a afirmat Alexandru.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate