duminică, mai 19, 2024
AcasăAgenda ZileiSe cere desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

Se cere desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

Desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a fost cerută de reprezentanţii Comunităţii Declic au anunţat că vor merge la sediul Ministerului Justiţiei pentru a depune o petiţie semnată de peste 17.000 de cetăţeni.

„Reprezentanţii Comunităţii Declic vor înmâna miercuri, la ora 12,30, la Ministerul Justiţiei, un mandat de 30 de zile pentru ministrul Justiţiei, Ana Birchall. Mandatul va însoţi, simbolic, petiţia semnată de peste 17.000 de cetăţeni care cer ministrului desfiinţarea Secţiei Speciale”, spun reprezentanții Declic.

Aceștia vor depune, simbolic, un mandat de 30 de zile pe numele ministrului Justiţiei, Ana Birchall, prin care cetăţenii îi solicită să găsească, în termen de o lună de zile, soluţia pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracțiunilor și recomandările GRECO

„Nu doar recomandările GRECO stau la baza cererii noastre, a miilor de membri ai comunităţii Declic care au semnat petiţia, ci chiar acţiunile lipsite de eficienţă ale Secţiei Speciale. Au avut nevoie de 5 zile pentru a îndeplini un act procedural de bază, începerea urmăririi penale in rem, singurul act care le permitea să îşi desfăşoare activitatea de anchetă în sine în dosarul privind modul în care s-a intervenit în cazul crimelor de la Caracal. Nici acum, când instituţiile statului şi-au dat cu stângul în dreptul în lanţ, această secţie nu a putut să îşi dovedească utilitatea”, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic. 

Comunitatea Declic solicită Ministerului Justiţiei să respecte solicitările GRECO şi să închidă Secţia Specială, considerând căreprezintă un atac la independenţa Justiţiei. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate