duminică, mai 19, 2024
AcasăAdministrație publicăNicolae Moga a demisionat din MAI să nu își strice imaginea

Nicolae Moga a demisionat din MAI să nu își strice imaginea

Nicolae Moga a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Interne pentru a nu-și strica imaginea cu cazul din Caracal. 

„În urma discuţiei pe care am avut-o în această dimineaţă cu primul ministru al României, Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat în urma unei activităţii deficitare a unor angajaţi ai săi care au fost destituiţi sau urmează să fie sancţionaţi”, a declarat Nicolae Moga la Palatul Victoria. 

El a precizat că retragerea din această demnitate trebuie să fie văzută că un nou început pentru Ministerul de Interne.  

„În cele şase zile în care am condus MAI am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii oneşti şi profesionişti din minister, că vor reuşi să ducă la bun sfârşit munca pe care am început-o împreună şi le mulţumesc pentru colaborare”, a mai spus Moga.

După 6 zile Nicolae Moga a demisionat 

Demisia lui Nicolae Moga din fruntea Ministerului Afacerilor Interne reprezintă primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă, consideră preşedintele PLUS, Dacian Cioloş. 

„Demisia lui Nicolae Moga din fruntea Ministerului Afacerilor Interne e primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Aştept acum din partea PSD, dar şi din partea preşedintelui Klaus Iohannis, ca în fruntea acestui minister să fie numit un profesionist, un om cu capacitate intelectuală şi experienţă profesională care să înţeleagă ce e de făcut şi să acţioneze în consecinţă. Această instituţie a fost condusă prea mult timp de oameni care s-au remarcat doar prin relaţiile de colaborare şi supunere, cu capul plecat, în faţa baronilor şi a grupurilor de interese”, a scris fostul prim-ministru, într-o postare pe Facebook. 

Pe de altă parte, social democratul Dumitru Buzatu crede că ministrul și-a dat demisia pe motiv că presiunea mediatică a cazului din Caracal este prea puternică. 

„Într-o asemenea presiune, cum este aceea mediatică şi politică creată în ultimele zile şi în condiţiile în care în permanenţă apar tot felul de factori, bineînţeles, manipulatori, în care este culpabilizat PSD-ul inclusiv pe acţiunile criminalilor, Nicolae Moga cred că nu a mai putut rezista. Cred că nu a putut rezistat acestei presiuni şi şi-a dat demisia”, a afirmat Buzatu. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate