marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiLiberalii vor desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor

Liberalii vor desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor

Liderii grupurilor parlamentare liberale vor solicita dezbaterea la Senat, în procedură de urgenţă, în cadrul sesiunii extraordinare, a proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„Biroul executiv al PNL a mandatat liderii grupurilor parlamentare să solicite ca în sesiunea extraordinară să se dezbată în Senat, în procedură de urgenţă, proiectul de lege iniţiat de PNL privind desfiinţarea Secţiei speciale de cercetare a magistraţilor. Readuc aminte că proiectul de lege iniţiat de PNL a trecut de Camera Deputaţilor prin adoptare tacită şi se găseşte la Senat. Ca atare, am mandatat senatorii şi deputaţii PNL să militeze pentru introducerea pe ordinea de zi, în sesiunea extraordinară, şi pentru adoptarea proiectului de lege al PNL, privind desfiinţarea Secţiei speciale”, a spus Orban.

Acesta a readus aminte că în urma sesizării PNL adresată către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneţia şi Comisia de la Veneţia a prezentat un punct de vedere clar privitor la desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, punct de vedere care se regăseşte, de altfel, şi în poziţia GRECO – Grupul Statelor Anticorupţie, şi în poziţiile exprimate de-a lungul timpului de reprezentanţii Comisiei Europene. 

Desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, pe 7 mai, propunerea legislativă iniţiată de PNL care prevede desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Proiectul urmează să intre în dezbaterea Senatului, care este for decizional. 

Potriviti lui, proiectul a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari PNL şi prevede abrogarea art. 881- art. 888 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, a pct. 45 al Art.I şi a Art. II, Art. III, Art. VI din Legea 207/2018 pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 90/2018 şi a punctelor 3 şi 4 ale Art. II din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 92/2018. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate