miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiJustițieA fost adoptată legea care prevede pedepse de până la 3 ani...

A fost adoptată legea care prevede pedepse de până la 3 ani de închisoare pentru incitare la violență, ură sau discriminare

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege potrivit căruia incitarea la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

„Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violență, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane se pedepsește cu închisoare de a 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, potrivit unei modificări aduse de Camera Deputaților Codului Penal.

Propunerea legislativă a fost votată ”pentru” de 293 de deputați

Camera Deputaților a fost for decizional, iar legea urmează a fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

About The Author

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate