sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAgenda ZileiJustițieA fost adoptată legea care prevede pedepse de până la 3 ani...

A fost adoptată legea care prevede pedepse de până la 3 ani de închisoare pentru incitare la violență, ură sau discriminare

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege potrivit căruia incitarea la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

„Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violență, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane se pedepsește cu închisoare de a 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, potrivit unei modificări aduse de Camera Deputaților Codului Penal.

Propunerea legislativă a fost votată ”pentru” de 293 de deputați

Camera Deputaților a fost for decizional, iar legea urmează a fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate