joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiAbrogarea recursului compensatoriu, adoptată în Comisia Juridică

Abrogarea recursului compensatoriu, adoptată în Comisia Juridică

Abrogarea recursului compensatoriu a fost adoptată în unanimitate, în Camera Deputaților la Comisia juridică. Deputaţii din comisie au adoptat un amendament potrivit căruia vor beneficia de efectele recursului compensatoriu persoanele condamnate începând cu 24 iulie 2012 şi până la intrarea în vigoare a prezentei legi.

„Prevederile art. 55 indice 1 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate, a măsurilor preventive privative de libertate, minorilor care execută măsuri educative în centre de detenţie, în centre educative sau în penitenciare, respectiv minorilor care au executat pedepse în penitenciare, potrivit legii nr. 15/1968 privind Codul penal al României, cu modificările şi completările ulterioare, şi care execută, la data intrării în vigoare a prezentei legi, măsuri educative în centre de detenţie, în aplicarea art. 21 din Legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 289/2019 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru o perioadă cuprinsă între 24 iulie 2012 şi data intrării în vigoare a prezentei legi”, prevede amendamentul adoptat de comisie.

În acest context, deputatul USR Stelian Ion consideră că adoptarea în Comisia juridică a proiectului de abrogare a recursului compensatoriu reprezintă o veste bună.

„Cred că cel mai important mesaj, după trei ani de zile de atacuri susţinute împotriva Justiţiei, de legi din acestea care au favorizat infractori, iată ne aflăm în faţa dumneavoastră şi cu veşti bune în sfârşit, pentru că astăzi este o zi foarte importantă – s-a dat un raport pozitiv pentru Legea de abrogare a recursului compensatoriu şi efortul a fost unul comun şi colegii din USR şi colegii din PNL am depus un efort susţinut în această direcţie şi iată că am reuşit în final să adoptăm un raport pozitiv”, a declarat Stelian Ion. 

Potrivit lui, efectele negative ale acestei legi sunt incontestabile, ele nu pot fi negate chiar dacă unii dintre promotorii acestei legi au încercat în comisie să prezinte aşa-zisele avantaje.

„Nu, din păcate ceea ce a fost pornit cu bune intenţii la un moment dat a fost denaturat în 2017 în Comisia juridică, condusă la acea dată de Eugen Nicolicea şi a ieşit această lege cu efectele dezastruoase”, a mai spus deputatul.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate