marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiAlegătorii care au optat pentru vot prin corespondenţă pot merge la orice...

Alegătorii care au optat pentru vot prin corespondenţă pot merge la orice secție sa voteze dacă nu au primit documentele necesare

Alegătorii care au optat pentru vot prin corespondenţă dar nu au primit documentele necesare sau informarea că plicul exterior pe care l-au trimis a fost înregistrat la biroul electoral se pot prezenta la urne la orice secţie din străinătate, a declarat Iulian Ivan, reprezentant al MAE. 

„Dacă sunteţi alegători care au optat pentru votul prin corespondenţă, dar nu aţi primit documentele necesare votării, puteţi vota la orice secţie de votare organizată în străinătate. Dacă aţi optat pentru votul prin corespondenţă, dar nu aţi primit plicul cu votul dumneavoastră, de asemenea puteţi să vă prezentaţi la orice secţie de votare organizată în străinătate. Dacă aţi optat pentru votul prin corespondenţă, aţi trimis plicul cu votul dumneavoastră, dar până la momentul începerii votării nu aţi primit informarea prin email sau prin sms că plicul exterior trimis de dumneavoastră a fost înregistrat la biroul electoral pentru votul prin corespondenţă, de asemenea, vă puteţi prezenta la orice secţie de votare”, a explicat Ivan.

Plicurile cu votul prin corespondenţă trebuiau transmise astfel încât să ajungă în ţară la biroul pentru votul prin corespondenţă sau la misiunile diplomatice ale României până joi, la ora 23,00, ora locală.

Pe baza solicitărilor de la oficiile diplomatice şi oficiile consulare, au fost confecţionate şi expediate 2,6 milioane de buletine de vot pentru fiecare categorie – Senat şi Camera Deputaţilor, 6.400 de ştampile cu menţiunea ‘Votat’ şi 2,4 milioane timbre autocolante.

„Precizez că toate materialele au fost expediate către misiunile diplomatice. În momentul de faţă, suntem în imposibilitatea de a expedia către două ţări, respectiv Turkmenistan, Secţia de votare 773, şi Iran, Secţia 235. La aceste secţii de votare, potrivit deciziei Biroului Electoral de Circumscripţie, materialele electorale care vor fi utilizate se vor confecţiona pe plan local”, a adăugat Ivan.

Alegerile parlamentare vor avea loc, în acest an, pe data de 6 decembrie, desi s-a dorit amanarea lor până în martie.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate