joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiAlegeri parlamentare 2020: Principalele declarații ale politicienilor

Alegeri parlamentare 2020: Principalele declarații ale politicienilor

Nu puteau fi alegeri parlamentare în 2020 fără principalele declarații ale politicienilor, care mai de care mai pompoase și „pline de speranță” pentru românul de rând.

Klaus Iohannis – președintele României 

„Este extrem de important să mergem la vot. Alegerile nu se câştigă în sondaje, alegerile se câştigă la urne şi este între timp foarte clar: fiecare vot contează. Aşadar, dragi români, astăzi este foarte important, vă rog, mergeţi la vot. Avem şansa – aş zice eu chiar istorică – de a alege un Parlament mai bun, un Parlament care realmente se ocupă de problemele românilor şi un Parlament care face legi bune pentru România”.

Ludovic Orban – premierul României

„Astăzi e o zi decisivă pentru evoluţia ulterioară a României, astăzi românii au puterea să decidă în ce direcţie se va îndrepta România. Îi invit pe toţi românii să-şi exercite dreptul de vot şi să participe la această decizie fundamentală pentru destinul României. (…) În ce mă priveşte, mi-am exercitat dreptul de vot şi am votat pentru dezvoltarea României. Am votat pentru o Românie dinamică, modernă, o Românie încrezătoare în forţele sale, o Românie care să fie respectată la nivel internaţional. Am votat pentru reforme substanţiale, am votat pentru o orientare euro-atlantică clară a României, de asemenea am votat pentru un plan de dezvoltare care să permită saltul pe care România îl merită”.

Alegeri parlamentare 2020

Dacian Cioloș – co-președinte USR – PLUS

„Am votat şi de data aceasta pentru oameni noi în politică, oameni care nu-şi doresc hoţia sunt nicio formă a ei, oameni care merg în Parlamentul ca să construiască şi nu pentru privilegii, privilegii care, de altfel, trebuie date de-o parte pentru că e momentul să apropiem Parlamentul României de societatea românească şi împreună să facem schimbările care le dorim. Cu siguranţă, după această pandemie, va trebui să reconstruim România şi atunci e important să reconstruim pe baze sănătoase, să reconstruim cu oameni oneşti şi cu oameni competenţi, să punem politica la locul ei, să lucreze pentru oameni şi nu să împânzească toată administraţia publică şi să dirijeze avuţia naţională în alte direcţii. Pentru asta sper să avem astăzi cât mai mulţi români care să iasă la vot”

Eugen Tomac – președinte PMP

„Votul dat astăzi este un act patriotic. Mi-aş dori enorm să votaţi cu inima, cu încredere şi să vă gândiţi la viitorul ţării. Cu acest gând am dat şi eu acest vot, din dragoste pentru ţară. În primul rând, vreau să le transmit „La mulţi ani” tuturor românilor sărbătoriţi. Trecem printr-una dintre cele mai dificile situaţii prin care a trecut ţara noastră în ultimii 100 de ani şi îi invit pe toţi cei care îşi iubesc ţara să vină astăzi la vot”

Monica Anisie – ministrul Educației

„Am venit dis-de-dimineaţă la vot pentru a vota pentru o Românie modernă, o Românie educată şi invit pe toţi cetăţenii României să îşi exercite dreptul fundamental şi anume dreptul de a vota. Să vină la vot şi să voteze pentru copiii României. Este un vot organizat foarte bine de către autorităţi, există în fiecare secţie de votare măsuri luate pentru a preveni îmbolnăvirile cu SARS-CoV-2. Sper ca astăzi toţi cetăţenii să vină la vot”.

Marcel Ciolacu – președinte PSD

„Am votat astăzi pentru ca românii să îşi ia viaţa înapoi, am votat astăzi pentru ca de mâine România să aibă un plan concret şi specialişti capabili pentru gestionarea pandemiei şi a crizei economice. Am votat pentru cei care au nevoie de pensii, de alocaţii, de şcoli deschise, dar am votat şi împotriva incompetenţei şi indolenţei. Am votat pentru producătorii români, pentru firmele româneşti şi îndemn pe toţi românii să vină astăzi la vot. Este un vot crucial pentru următorii 4 ani şi să voteze în spiritul Sfântului Nicolae, care pentru cei care au fost cuminţi să le aducă daruri şi pentru cei care au fost obraznici să le aducă nuiaua”.

Gabriela Firea – fost primar București

„Am votat cu gândul la o majoritate parlamentară care să poată aduce românilor o formulă guvernamentală cu specialişti, cu oameni competenţi, care să gestioneze mult mai performant criza sanitară. Am votat, de asemenea, pentru o majoritate parlamentară care să pună bazele unei formule guvernamentale care să nu mai arunce povara pandemiei către cetăţeni, să redeschidă şcolile, să nu mai închidă bisericile, să nu mai închidă pieţele, să redeschidă industria Horeca, să redeschidă teatrele, respectând măsurile igienico sanitare. Am votat cu gândul că noul Parlament va respecta şi va impune Guvernului să respecte legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte pensiile şi, de asemenea, alocaţiile pentru copii”.

Nelu Tătaru – Ministrul Sănătății

„Am votat pentru o Românie normală, pentru cei care pot face o Românie normală şi am votat pentru un viitor al copiilor noştri. Astăzi este o zi deosebită şi sper că la 30 de ani (de la Revoluţie – n.r.) toţi am înţeles că trebuie altceva. 30 de ani înseamnă o generaţie. Cred că trebuie să pregătim viitorul generaţiei copiilor noştri. Nu putem să-l pregătim cu mentalitatea cu care am mers până acum, nu putem pregăti cu cei care au condus până acum. Ne trebuie un Parlament puternic, ne trebuie un Guvern puternic, iar acest an a arătat că se poate. Am votat pentru o Românie normală”.

Călin Popescu Tăriceanu – senator

„Astăzi am votat cu gândul că democraţia noastră este pândită de un mare pericol şi anume acumularea puterii în mâna unui singur om. Tentaţia spre totalitarism există de secole şi de milenii. Totalitarismul nu este numai de stânga. Cei din generaţia mea am trăit în perioada comunistă şi am suferit din acest motiv. Nu aş vrea ca generaţia de astăzi şi generaţia de mâine să se regăsească în acelaşi sistem politic în care o persoană decide totul. Puterea trebuie împărţită între diferiţii actori politici, între instituţiile politice, Parlament, partide, Executiv. Aşa este într-o societate democratică şi asta îmi doresc eu pentru România mea şi pentru cetăţenii români. Aşteptăm astăzi să vedem care este decizia alegătorilor, care este suverană”.

Olguța Vasilescu – primar Craiova

„Cred că este prima oară după foarte, foarte mulţi ani când votez ‘contra’. Şi votez contra celor care nu înţeleg că avem nişte sărbători religioase şi copiii noştri au dreptul să se bucure de ele. Votez contra celor care nu înţeleg că o lege promulgată şi votată de Parlament trebuie aplicată. Şi când spun asta mă gândesc la pensionari, care nici până în acest moment nu au putut să se bucure de prevederile noii legi şi mai ales nu s-a început recalcularea tuturor dosarelor care înseamnă o nouă formulă de calcul şi automat creşteri pentru pensii. Votez împotriva celor care ne spun că trebuie să ne dezvoltăm, dar în acelaşi timp prevăd pentru Oltenia 0 km de autostradă şi 0 km de cale ferată”.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate