marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiAlegeri prezidențiale 2019 - turul II: Pentru ce au votat Iohannis și...

Alegeri prezidențiale 2019 – turul II: Pentru ce au votat Iohannis și Dăncilă

Turul II al alegerilor prezidențiale a început de mai bine de 3 ore, iar cei doi candidați din lupta finală s-au prezentat deja la vot. Atât Klaus Iohannis, cât și Viorica Dăncilă au dat declarații după ce au votat. 

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat că a votat pentru o Românie modernă, europeană, normală şi a făcut apel la alegători să meargă la vot.

„O zi foarte foarte, foarte importantă astăzi. Eu, personal, am votat pentru o Românie modernă, europeană, normală şi vă invit pe toţi, dragi români, să veniţi la vot. Astăzi este o zi extrem de importantă, votăm pentru viitorul României, pentru direcţia în care va merge România mai departe. Astăzi este ziua campionilor cu ştampila „Votat” în mână. Dragi români, fiţi toţi campioni astăzi!. Am aşteptarea să vină foarte mulţi români la vot şi, evident, cu ceva emoţie aşteptăm diseară rezultatul”, a declarat Iohannis.

Potrivit președintelui, din informaţiile pe care le are până acum, totul este foarte bine organizat şi crede că lucrurile vor decurge normal. Important este să se meargă la vot. Alături de şeful statului, la secţia de vot au fost preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, şi mai mulţi liberali. 

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă, a declarat că a votat pentru o Românie care să meargă „înainte, nu înapoi”. 

„Am votat pentru o Românie care să meargă înainte, nu înapoi, spre vremuri în care nu aveam drepturi, nu aveam libertăţi, pentru că toată puterea era în mâinile unui singur om. Am votat pentru un mandat la Cotroceni în care să vedem mai multă implicare, mai multă muncă, mai mult respect şi devotament pentru poporul român şi pentru interesele noastre naţionale. Am votat cu inima şi din inimă pentru România şi pentru români”, a afirmat Dăncilă.

Potrivit ei, votul de astăzi poate creiona un alt viitor pentru România, poate ca în deciziile celui care va fi ales astăzi să vedem multe din aspiraţiile poporului român.

„De aceea am şi stabilit cele trei zile de vot şi votul prin corespondenţă, pentru ca românii din diaspora să poată vota într-un număr cât mai mare. Este foarte bine că au votat”, a mai spus Dăncilă.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate